Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
17. 10. 2015,
15.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Italija Dejan Vinčić

Sobota, 17. 10. 2015, 15.11

7 let, 12 mesecev

Nad italijanski fenomen tudi s provokacijo? Vinčić: Bomo videli.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vročica pred tekmo z Italijo se dviguje iz minute v minuto. V primeru zmage bi si slovenski odbojkarji že zagotovili najmanj drugo mesto na evropskem prvenstvu. Tekma se bo začela ob 16.45.

Slovenci so imeli po sredini senzaciji, ko so izločili svetovne prvake Poljake, dva dni počitka, ki sta po besedah Dejana Vinčića prišla še kako prav. "Od samega začetka, odkar smo prišli sem, tako rekoč nismo imeli počitka. Imeli smo najslabši mogoč spored, tudi pozni leti ponoči nam niso šli na roko, a smo uspešno prebrodili vse skupaj in zdaj smo tukaj, kjer smo lahko le sanjali, da bomo," je tik pred začetkom polfinala povedal prvi slovenski organizator igre.

Zmožni novega presenečenja

Kaj so počeli ta dva prosta dneva, kam so zahajale misli? "Mislili smo le na to, kako premagati Italijane. Včeraj smo si ogledali video in pogledali, kje so najbolj nevarni. Italijani igrajo super, a mi si že od tiste tekme proti Poljski govorimo le to, da smo zmožni pripraviti novo veliko presenečenje. En drugemu dvigujemo samozavest, kar je tudi prav," pravi Vinko.

"Danes ne bo časa za šale"

Na ogrevanju pred današnjim edinstvenim obračunom so Slovenci delovali res dobro razpoloženi. Je bila to le maska, ki je skrivala nervozo? "Ne, ne, takšni smo že štiri ali pet mesecev, odkar smo skupaj. To ni nobena maska. Dobro se ve, ko se dela, se dela, ko pa je čas za šale, je čas za šale. Danes popoldne zagotovo ne bo časa za šale," je povsem resno dejal Vinčić in dodal: "Res, da še nismo bili v taki situaciji, da ne igra Slovenija vsak dan v polfinalu, a težkih tekem smo navajeni že s klubskih tekmovanj, zato mislim, da pritisk ne bi smel biti prevelika težava. Vemo, da so Italijani favoriti, a še vedno smo v igri za zlato medaljo in naredili bomo vse, da pridemo do nje."

Vinčić o Giannelliju: Mali je fenomen

Seveda nismo mogli mimo vprašanja o čudežnem italijanskem dečkuSimoneju Giannelliju, ki šteje šele 19 pomladi in že zdaj uspešno razigrava italijanski napad. Je res tako dober? "Mali je fenomen, o tem ni dvoma, a pri takem igralcu se hitro lahko zalomi. Devetnajst let je le 19 let, je pa res, da je v prejšnji sezoni osvojil scudetto in bil celo MVP turnirja. Gre za odličnega igralca, ki poleg podajanja odlično igra tudi v bloku in ima dober servis. Upam, da se ne bo razigral," upa Dejan, ki ima tudi načrt, kako malce spodrezati krila takemu golobradežu.

Mu bo mogoče v italijanščini rekel kakšno besedo, ki mu ne bo preveč všeč? "Bomo videli, če bo treba in bo pomagalo, zakaj pa ne?" je še za konec povedal Vinčić.

Ne spreglejte