Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2023,
15.54

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Rajko Hrvat Bled Jana Dremelj Nina Kostanjšek Jaka Čas Nik Krebs

Nedelja, 11. 6. 2023, 15.54

10 mesecev, 3 tedne

67. mednarodna veslaška regata na Bledu

Na mednarodni regati na Bledu še tri slovenske zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
evropsko prvenstvo veslanje Bled 2023 Rajko Hrvat | Rajko Hrvat je slavil še v odprti kategoriji enojcev. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Rajko Hrvat je slavil še v odprti kategoriji enojcev.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Zadnji dan 67. mednarodne veslaške regate na Bledu so slovenski veslači prišli še do treh zmag, je sporočila Veslaška zveza Slovenije. V konkurenci dvojcev brez krmarja sta slavila Nik Krebs in Jaka Čas, Nina Kostanjšek in Jana Dremelj sta vso konkurenco ugnali za 12 sekund, Rajko Hrvat pa je slavil še v odprti kategoriji enojcev.

Po odličnih nastopih na Blejskem jezeru se Hrvat skupaj s trenerjem Anžetom Blažičem še bolj spogleduje z dejstvom, da bi se tudi na svetovnem prvenstvu v Beogradu pomeril s težkimi veslači. Motiv za to so olimpijske vozovnice, saj teh lahkim skifistom ne delijo.

"Rajko je ta konec tedna nastopal med težkimi enojci, ker sem prepričan, da potrebuje več težkih regat. Glede na prijave med lahkimi veslači ni bilo takšne konkurence kot v odprti kategoriji. Še vedno pa dopuščava možnost, da bo v nadaljevanju sezone nastopal med težkimi veslači in se tudi na svetovnem prvenstvu v Beogradu z njimi boril za olimpijske vozovnice," je za krovno zvezo dejal Blažič.

"Cilj je, da bo že v Luzernu nastopil v kategoriji težkih veslačev, a bo o tem odločal selektor. Pravico za nastop med skifisti bosta imela zgolj dva slovenska veslača," je še dodal Blažič.

V konkurenci dvojcev brez krmarja sta slavila Nik Krebs in Jaka Čas. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida V konkurenci dvojcev brez krmarja sta slavila Nik Krebs in Jaka Čas. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Blejska regata je za slovenske veslače pomenila ponovno aktivacijo po krajšem premoru, ki so si ga privoščili po domačem evropskem prvenstvu. Prireditelji tekmovanj na Bledu pa si bodo lahko oddahnili šele v prihodnjih dneh.

"Kljub temu, da smo pred dvema tednoma gostili evropsko prvenstvo, je to pomemben dogodek. Mednarodna regata ima v smislu udeležbe podobne številke kor evropsko prvenstvo, je pa organizacijsko zelo drugačna. Regata ima res lepo tradicijo in je ustaljena v koledarju," je dejal sekretar Veslaške zveze Slovenije Jernej Slivnik.

"Na mednarodni regati se nekateri mladi veslači prvič spoznajo z blejskim prizoriščem in kasneje tu tekmujejo kot izdelani veslači na evropskem ali svetovnem prvenstvu. S to regato tudi obdržimo organizacijsko ekipo, ki lahko občasno izpelje tudi precej večje projekte," je o pomenu regate še dodal Slivnik.

Veslaška sezona se prihodnji teden nadaljuje v italijanskem Vareseju, kjer bo na sporedu druga tekma za svetovni pokal, ki pa jo bodo slovenski reprezentanti izpustili.

Znova bodo na delu med 7. in 9. julijem, ko se veslaška karavana seli v švicarski Luzern.

Preberite še:

Nina Kostanjšek
Sportal Na Bledu zmagi Hrvatu in Kostanjškovi
Ne spreglejte