Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2012,
8.49

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL MVP

Nedelja, 5. 2. 2012, 8.49

5 let, 2 meseca

MVP po 14 letih spet Packer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Večer pred Super Bowlom XLVI so razglasili najboljše posameznike v sezoni 2011. MVP je postal podajalec Packersov, Aaron Rodgers. Za trenerja leta je bil imenovan Jim Harbaugh (49ers).

Petdeset izbranih novinarjev je izbralo najboljše posameznike v minuli sezoni lige NFL. V glasovanju za najbolj koristnega igralca (MVP) je podajalec Green Bay Packers, Aaron Rodgers, prejel kar 48 glasov. Preostala dva glasova sta šla podajalcu New Orleans Saints, Drewju Breesu. Packers in Saints so pred začetkom končnice veljali za glavne favorite za osvojitev Super Bowla, a se ne enim ne drugim ni uspelo prebiti v veliki finale lige NFL. Rodgers je postal prvi član Green Baya z nazivom MVP rednega dela (lani je bil MVP Super Bowla) po legendarnem Brettu Favru leta 1997. Aaron je imel v rednem delu med vsemi podajalci najboljši "rejting" (122,5) in je podal 45 "touchdownov" ter imel vsega šest prestreženih podaj (zmagali so 15 od 16 tekem). MVP lige je tako že peto leto zapored podajalec, pred njim sta to po dvakrat postala Tom Brady (New England Patriots) in Peyton Manning (Indianapolis Colts).

Drew Brees je dobil tolažilno nagrado za najboljšega igralca napada v sezoni (43 glasov, Rodgers jih je dobil sedem). Nagrado za najboljšega obrambnega igralca leta je dobil Terrell Suggs iz Baltimore Ravens (70 "tacklov" in 14 "sackov"). Dobil je 21 glasov in za sabo pustil Jareda Allena (14 glasov). Novinca sezone sta po pričakovanjih postala podajalec Cam Newton (Carolina Panthers) in v obrambi "linebacker" Von Miller (Danver Broncos).

Jim Harbaugh iz ekipe San Francisco 49ers je bil izbran za trenerja leta. Harbaugh je ekipo 49ers popeljal do 13 zmag in le treh porazov, v konferenčnem finalu pa jim je nastop na Super Bowlu preprečila ekipa New York Giants. Dobil je 45 od 50 glasov. Nekdanji podajalec v NFL in nato uspešen univerzitetni trener, tudi na univerzi Stanford, je nagrado prejel v svoji prvi sezoni v NFL, kar je nazadnje leta 2008 uspelo trenerju Atlante Mikeu Smithu.

Ne spreglejte