SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mrakova in Macarolova po spodletelem nastopu v Genovi že z mislimi na EP

0,01

termometer

Tina Mrak Veronika Macarol
Tina Mrak in Veronika Macarol sta po zadnjem razočaranju pogled že usmerili v prihodnost. Foto: Sailing Energy/World Sailing

Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta bila lani izbrani za najboljšo slovensko ekipo leta, sta tekmovanje za svetovi pokal v Genovi končali že v soboto, potem ko se jima na 12. mestu ni uspelo uvrstiti v regato za medalje najboljše deseterice.

Mislimi sta že usmerili na evropsko prvenstvo v San Remu, kjer bosta od 9. do 14. maja branili lanski naslov.

"Na pot v Italijo se bova ponovno odpravili 30. aprila in v San Remu opravili še teden priprav," je dan po tekmi s poti iz Genove v domovino sporočila flokistka Macarolova.

Na tretji tekmi svetovnega poklala v sezoni sta regato za medaljo zgrešili za eno samo točko, tako da jima ni uspelo priti med deseterico, kar se jima je na velikih tekmovanjih v zadnjem obdobju zelo redko primerilo.

"Žal se iz Genove vračava predčasno. Včeraj nisva jadrali tako dobro, da bi se prebili med najboljših deset. Že od začetka smo vedeli, da verjetno ne bomo izpeljali celotnega programa, kar se je na koncu tudi zgodilo. Kljub vsemu nam je uspelo narediti nekaj dobrih potez, potrebnih pa bo še veliko izboljšav, kar nama daje tudi novo motivacijo," je misli strnila krmarka Mrakova.

Spodletelo je številnim najboljšim

"Pogoji v Genovi so bili za marsikoga zahtevni. Ogromno najboljših jadralcev v različnih razredih se ni uspelo uvrstiti v deseterico najboljših. Čeprav je bila regata zelo naporna zaradi čakanja, saj smo predvsem v zadnjih dveh dneh, ker smo bili v velikem zaostanku, na morju preživeli po sedem ur, je bila poučna. Vedno morava biti pripravljeni na vse pogoje in se truditi, da jadrava na čistem, ker veva, da sva lahko hitri v vseh pogojih, tudi po treh vozlih vetra," je dodala Macarolova.

V Genovi so bile še tri slovenske posadke, tudi brez uvrstitve v regato za medalje. Peter Janežič in Sebstian Prinčič sta bila v razredu 49er 22., Žan Luka Zelko je bil 23. v razredu laser, Kim Pletikos pa v laser radialu 34.

Tina Mrak in Veronika Macarol Sportal Mrakova in Macarolova v Genovi na 12. mestu Tina Mrak in Veronika Macarol Sportal Mrakova in Macarolova po drugem dnevu jadranja nazadovali na 18. mesto Veronika Macarol Tina Mrak Sportal Mrakova in Macarolova v Genovi po prvi regati peti Žan Luka Zelko Sportal V Genovi zaradi slabih razmer jadrali le v laserju

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin