Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
15. 4. 2014,
12.52

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sara Hutinski Iza Mlakar slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič

Torek, 15. 4. 2014, 12.52

4 leta, 9 mesecev

Mlakarjeva dala prednost šoli, Hutinskijeva potrdila nastop

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ker smo se ob ponedeljkovi objavi seznama selektorja ženske reprezentance čudili, saj sta nastop odpovedali Iza Mlakar in Sara Hutinski, smo dekleti vprašali, zakaj taka odločitev.

Na seznamu igralk novopečenega selektorja Bruna Najdiča, na katere bo računal v tem reprezentančnem ciklusu – žensko odbojkarsko reprezentanco namreč čakajo kvalifikacije za EP in krstni nastop v evropski ligi –, ni bilo daleč najboljše igralke v slovenski ligi Ize Mlakar, košarico pa naj bi Bruno dobil tudi od Sare Hutinski, ki je ob Sonji Borovinšek zagotovo najboljša blokerka v Sloveniji.

Zanimalo nas je, kaj je bil razlog za odpoved, in informacije smo dobili iz prve roke. Kaj je povedala Mlakarjeva? "V čast mi je bilo, da sem dobila povabilo v člansko reprezentanco, ampak sem se vabilu zahvalila zaradi mature. To je glavni razlog. Turnirji se igrajo v času maturitetnih testov in zato na dveh turnirjih ne bi mogla biti prisotna. Če bi bila v reprezentanci, bi morala biti vsaj 90-odstotno z mislimi pri stvari, če bi želela res pomagati ekipi, ampak zaradi šole ne morem. Potrebujem točke za fakulteto, zato moram maturo opraviti čim bolje. Zelo mi je žal, saj bi v nasprotnem primeru z veseljem igrala za reprezentanco, ampak trenutno ima šola prednost."

Povsem drugačen odgovor z bolj srečnim koncem smo dobili pri Sari: "Ravno danes (v ponedeljek, op. p.) sva se slišala z Brunom in potrdila sem svoj prihod. Pozabila sem odgovoriti na elektronsko pošto in potrditi udeležbo, zato nihče ni vedel nič. Skratka, s selektorjem sva se dogovorila, priprav se bom z veseljem udeležila."

Ob Izi in Sari so se povabilu zahvalile tudi Tjaša Turnšek, Meta Jerala in Karmen Kočar, nastopa Tine Lipicer Samec in soigralke Hutinskijeve pri Prostejovu Sonje Borovinšek pa sta še v zraku. Lipicerjeva še razmišlja, Borovinškova pa naj bi bila rahlo poškodovana, čeprav za Prostejov ves čas igra.

Ne spreglejte