Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
18.34

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

mirne vode

Četrtek, 27. 6. 2013, 18.34

3 leta, 8 mesecev

Mladi sprinterji uspešno začeli nastope na EP v Poznanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Poljskem poteka evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, kjer se za najvišja mesta borijo tudi mladi slovenski sprinterji.

Prvi tekmovalni dan so bile na sporedu kvalifikacije na 1000 in 500 metrov, prav vsi slovenski čolni, ki so nastopili danes, pa so napredovali v polfinale.

Sprinterje na mirnih vodah je v Poznanju pričakalo tipično vreme za to poljsko mesto in progo. V oblačnem in vetrovnem vremenu, ki je prineslo tudi neprijetne valove, so mladi slovenski reprezentanti prvi del svoje naloge opravili zelo uspešno. Vsi so namreč napredovali v polfinale, ki bo na sporedu jutri.

Za najboljši slovenski uvrstitvi dneva sta poskrbela kajakašica Anja Osterman in kajakaški dvojec Apollonio – Klobučar. Ostermanova je v kvalifikacijski skupini mlajših članic na 500 metrov zasedla drugo mesto, zaostala pa le za Madžarko Ramono Farkasdi. Prav tako drugo mesto v konkurenci mladincev pa sta si v svoji kvalifikacijski skupini priveslala tudi kajakaša Alan Apollonio in Matic Klobučar. Na 1000-metrski razdalji sta zaostala le za madžarsko posadko Zsombor Noe – Peter Vass. Apollonio in Klobučar sta popoldne veslala še v kvalifikacijah na 500 metrov, kjer sta zasedla peto mesto in se prav tako brez težav uvrstila v polfinale.

Med kajakaškimi dvojci v konkurenci mlajših članov (do 23 let) sta veslala Tilen Vidovič in Simon Blaževič. Slovenska tekmovalca sta na 500 metrov zasedla četrto mesto. Najhitrejša sta bila Nemca Fabian Kux – David Schmude, druga sta bila Španca Rodrigo Germade Barreiro in Oscar Carrera Amandi, tretja pa Belorusa Andrej Carkovič in Andrej Karloska.

Prvi izmed slovenskih tekmovalcev, ki se je podal na tekmovališče v Poznanju pa je bil mladinec Jani Jarc. Tako na 1000- kot tudi v popoldanskem nastopu na 500-metrski razdalji je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel sedmo mesto in se uvrstil v nadaljevanje tekmovanja.

V petek bodo na sporedu najprej polfinala na 500 metrov, sledila bodo polfinala na 1000 metrov, ob 16. uri pa se bodo začele še kvalifikacije na 200 metrov.

Ne spreglejte