Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Jan Pokeršnik Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Jan Planinc Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar Erika Fabjan

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

4 leta, 1 mesec

Mitja Gasparini nameril desnico in že prevzel primat

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za nami je nov odbojkarski teden in prav je, da se ponovno sprehodimo čez dosežke slovenskih odbojkarjev, ki si kruh služijo v tujini.

Sredi tedna je potekala liga prvakov, kjer slovenski odbojkarji niso izstopali, so pa s svojimi klubi osvojili veliko število točk. Edina, ki sta bila poražena, sta bila Tine Urnaut in Mitja Gasparini, medtem ko so se Klemen Čebulj, Jan Pokeršnik in Gregor Ropret veselili zmag.

Omenimo še Janija Kovačiča, ki se mu je s Cannesom v pokalu CEV uspelo uvrstiti v četrtfinale. Za ta uspeh je premagal prav "slovensko" Posojilnico Aich/Dob. Karlovarsko Jana Planinca pa se je v pokalu Challenge poslovilo.

Šketu triler s Padovo

V Italiji se je slovenski trojček veselil novih prvenstvenih zmag. Čebulj in soigralci so se sprehodili prek Romagne, Urnaut je ugnal Monzo, Alen Šket pa pri tesni zmagi nad Padovo dosegel 15 točk. Največ med vsemi Slovenci.

Vinčić tone vse globlje, Gasparini prvi server lige

Nov, že osmi poraz je v Franciji doživel Dejan Vinčić, ki mu z Beauvaisom ne gre in ne gre, presenetljivo je klonil tudi Kovačić s Cannesom, zato pa se je spet izkazal Gasparini, ki je s Parisom gladko premagal Nancy. Primorec je dosegel 21 točk, od tega štiri z neubranljivim začetnim udarcem, kar ga po novem uvršča tudi na vrh najboljših serverjev v francoskem prvenstvu. Na devetih tekmah je dosegel kar 23 asov, kar je 0,7 na posamezni niz.

Pajenk in Klobučar uspešna

V Turčiji se je po dveh zaporednih porazih nove zmage veselil Alen Pajenk, Jan Klobučar pa v Nemčiji še vedno drži odlično drugo mesto. Njegov Rheimain gleda v hrbet le Berlinu. Jan se je ponovno izkazal in proti zadnjeuvrščeni ekipi tako rekoč ni grešil v napadu.

Eva boljša od Lane

Za konec povejmo še, da sta se v italijanski prvi ligi za ženske prvič pomerili nekdanji soigralki pri Calcitu Eva Mori (Bergamo) in Lana Ščuka (Modena). Morijeva je pri zmagi le trikrat servirala, Lana pa je v celoti igrala tretji niz in prispevala tri točke.

Ne spreglejte