Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mina Markovič plezanje Kranj

Četrtek, 14. 11. 2013, 9.57

8 let

Mina Markovič: V Kranju se vsako leto počutim bolj udobno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mina Markovič, ki se ji nasmiha možnost osvojitve (že) 3. kristalnega globusa za skupno zmago v športnem plezanju v težavnosti in kombinaciji, se osredotoča le na tekmo. Vse drugo bi bilo neodgovorno.

Na novinarski konferenci ste omenili, da se boste na finalni tekmi v športnem plezanju v težavnosti, ki bo v Kranju, osredotočili samo na tekmo in vse drugo postavili na stranski tir. Kaj točno ste mislili s tem? Pritiske domačega občinstva? Ja, to in razna vprašanja o skupni zmagi. Mislim, da je treba najprej odplezati tekmo, vse drugo pride na vrsto pozneje. Če bi se osredotočila zgolj na končni izid, to ne bi bil pravi pristop.

Se intenziteta treningov v zadnjih dneh pred tekmo povečuje ali ste že v "izteku"? Po Valencu smo opravili nekaj res intenzivnih treningov. Zdaj treniram vsak dan, v običajnem ritmu. Delam na malenkostih, ki me včasih lahko stanejo napake. Skratka, občutek je dober in mislim, da se bo vse dobro končalo.

Vodja svetovnega pokala v Kranju, Tomo Česen, je dejal, da je treba domačo tekmo izkoristiti za odličen nastop. Kako se pripravljate na domače občinstvo? Vas ta spodbuja ali zavira? Odvisno. Ko sem prvič tekmovala v Kranju, mi je bilo pred domačim občinstvom res nekoliko težje, zdaj pa iz leta v leto dozorevam in mislim, da znam domače občinstvo vsako leto bolj izkoristiti sebi v prid. V Kranju se vsako leto počutim bolj udobno, še posebej pred polno dvorano.

Izkusili ste nastope pred povsem različnimi tipi občinstva. Kam bi uvrstili kranjsko? V Aziji na tekme pride sicer več ljudi kot drugod, vendar to ni plezalsko občinstvo, ne vedo toliko, kaj gledajo in spremljajo, kot to vedo v Franciji, kjer iz tekem naredijo pravi šov, ali v Kranju, kjer gledalci dobro vedo, kdaj in kje je treba plezalce spodbujati, vzdušje je drugačno, zagotovo pa boljše. Za vsako tekmo je treba posebej prilagoditi pristop. Univerzalna formula za vse ne bi delovala.

Sezona se počasi končuje, imate koledar sprostitvenih aktivnosti že izdelan? V Kranju bo zadnja tekma svetovnega pokala, potem me čaka dan počitka, nato pa odpotujem na vojaško tekmo v Chamonix, sledi še nekaj tekem za državno prvenstvo, bo pa zagotovo vse potekalo v bolj sproščenem ritmu. Decembra se vse umiri, januarja pa že načrtujemo novo sezono.

Počitniški načrti za december torej so? Jih še ni, zagotovo pa si bom privoščila lep dopust.

Ne spreglejte