Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Las Vegas UFC MMA Floyd Mayweather Conor McGregor

Nedelja, 20. 8. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

McGregorjev nenavaden trening postal viralna zafrkancija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Irski zvezdnik mešanih borilnih veščin in prvak organizacije UFC Conor McGregor je z nenavadnimi metodami treninga poskrbel za veliko smeha. Še posebej zabaven se ljudem zdi njegov način sproščanja rok in ramenskih mišic, ki so ga označili za "špagetne roke" in je po telovadnicah po svetu že prerasel v viralni hit #McGregorChallenge (McGregorjev izziv).

Konec naslednjega tedna, v noči na nedeljo, 27. avgusta, se bo McGregor v Las Vegasu spopadel z enim najboljših boksarjev sodobnega časa, Američanom Floydom Mayweatherjem. V tem dvoboju se bo merila tudi vrednost mešanih borilnih veščin (MMA) proti boksu, zato je jasno, da bodo za Floyda pesti stiskali tudi njegovi številni stanovski kolegi po svetu, se pravi boksarji.

Globalni izziv smeha

Prav ti se v teh dneh imenitno zabavajo na račun "mešanca" McGregorja, ki je na enem od za javnost odprtih treningov z ogrevanjem poskrbel za obilico smeha. McGregorjeve "špagente" ali gumijaste roke so prerasle v globalni izziv in njegovi posnemovalci pridno objavljajo bolj ali manj zabavne videe na družbenih omrežjih.

Tako imenovani McGregorChallenge se širi kot požar, podobno kot se je pred časom dobrodelno polivanje z vodo (#IceBuckettChallenge), pa lanski hit #ManequinChallenge in še pred tem #HarlemShake ter podobne stvari.

Tudi Haye je poskusil

Pri McGregorjevem izzivu gre bolj za priložnost, da samozavestnemu Ircu, ki nikoli ne varčuje z žaljivkami na račun tekmecev, kritikov in skeptikov in ki napoveduje, da bo neporaženega Mayweatherja uspaval v največ dveh rundah, ponagajajo boksarji.

Med temi, ki so na družbenih omrežjih že objavili parodijo McGregorjevega treninga, so namreč tudi slavni boksarji, kot je britanski težkaš David Haye, pa Američana Terence Crawford (lahka, lahko velter) in Jarrett Hurd (srednja).

McGregor: To počnete narobe!

Na vse popularnejšo spletno zabavo se je odzval tudi McGregor sam in zabavljačem sporočil: "To počnete narobe! Tega ne jemljem osebno, vse skupaj je očitno dobra zabava, ampak v teh videih sem videl, da so prav vsi fantje v ramenih preveč zategnjeni. To je metoda za sprostitev ramenskih mišic in treba jo je izvajati pravilno."

28-letni Irec pravi tudi, da ga posmehovanje in nespoštovanje samo še dodatno spodbujata: "Ti ljudje so zelo ozkogledi. Če bi prevladoval njihov odnos, človeštvo nikoli ne bi poletelo v vesolje. Treba je imeti odprt um in se zavedati, da obstajajo različne metode treninga."

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov

Kaj imata skupnega McGregor in Cristiano Ronaldo?

Te dni pa se je McGregor v eni stvari ujel še z nogometnim superzvezdnikom Cristianom Ronaldom. In tudi ta skrbi za dobro voljo in smeh. Irec je namreč v dublinskem muzeju voščenih lutk dobil svojo upodobitev in internet je eksplodiral. Voščeni Conor je grozen, pravijo številni spletni komentatorji ter ga primerjajo z Ronaldu posvečeno mojstrovino na Madeiri.

Voščena lutka Conorja McGregorja v Dublinu:

 

Kip Cristiana Ronalda na Madeiri:

Ronaldo | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio

Ne spreglejte