Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
19. 1. 2020,
6.30

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,79

7

Natisni članek

Donald Cerrone UFC 246 Conor McGregor

Nedelja, 19. 1. 2020, 6.30

4 leta, 3 mesece

UFC 246: Conor McGregor proti Donaldu Cerroneju

Kakšna vrnitev norega Irca! Kavboj je zdržal le nekaj sekund, Dončić: Noro! #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,79

7

Conor McGregor | Irski superzvezdnik se je v kletko vrnil kot kralj in ugnal nemočnega kavboja. | Foto Reuters

Irski superzvezdnik se je v kletko vrnil kot kralj in ugnal nemočnega kavboja.

Foto: Reuters

Irski MMA-zvezdnik Conor McGregor se je po hudem porazu pred 15 meseci proti Dagestancu Habibu Nurmagomedovu v kletko vrnil v veličastnem slogu. Na zadnji borbi spektakla UFC 246 v Las Vegasu je po zgolj 40 sekundah s tehničnim nokavtom nevtraliziral Američana Donalda Cerroneja in navdušil razprodano T-Mobile Areno.

Irec je zadnjih nekaj dni navijačem obljubljal spektakularno borbo in držal besedo. V manj kot minuti dvoboja velterske kategorije je povsem zasenčil Cerroneja in sodnika že po 40 sekundah prisilil, da prekine dvoboj. Odločilna je bila močna brca v glavo, po kateri se kavboj ni več opomogel. McGregor je po vsem, kar se je dogajalo v zadnjem letu, padel na kolena in si oddahnil. Postal je prvi, ki je z nokavtom slavil v treh težnostnih kategorijah.

Konec je bilo že po nekaj sekundah:

Spet se je vpisal v zgodovino

"Danes sem spisal zgodovino. Zelo sem ponosen na ta dosežek. Donald je držal rekord po nokavtih z nogo, zato sem še toliko bolj vesel, da sem slavil na njegov način. Šlo je za zares lep udarec, tega ni pričakoval, takoj sem videl kri v njegovem očesu. Navdušen sem, povejte mi ime borca, ki bi se sprehajal po različnih težnostnih kategorijah in počel stvari, ki jih jaz. Ta zmaga je za moj narod, družino, domov se vračam z zmago," je takoj po borbi strnil nekaj misli 31-letni Irec, ki bi ga lahko ponovno videli v akciji že v začetku marca.

Irec po navadi svoje nasprotnike pokonča z levo roko, zdaj je to storil z levo nogo. | Foto: Reuters Irec po navadi svoje nasprotnike pokonča z levo roko, zdaj je to storil z levo nogo. Foto: Reuters

Razmerje zmag in porazov:

Conor McGregor:
22 zmag, 4 porazi
Donald Cerrone: 36 zmag, 14 porazov

Kavboj še nikoli ni videl česa takega

McGregor je Američana načel z udarci z ramenom, ki so bili, kot se je na koncu izkazalo, napoved hitrega konca. "Kaj reči, res mi je hitro izprašil rit. Česa takšnega še nisem videl. Ko sem začel krvaveti iz nosu in me je zmedel, je stopil korak nazaj in sprožil še levo nogo. A veste kaj, ostal bom v tem poslu, še naprej se bom boril. To je tisto, kar res rad počnem," je poraz komentiral še Cerrone, za katerega je bil to že 51. profesionalni dvoboj v karieri.

Tako kot celoten svet sta Irca spremljala tudi Luka Dončić in LeBron James:

Zaslužil 80 milijonov!

McGregor je v zgolj 40 sekundah zaslužil okoli 80 milijonov ameriških dolarjev, kar je 30 več kot na zadnji borbi proti Nurmagomedovu. "Odnesel sem jo brez prask in počutim se odlično. Nisem še tam, kjer bi želel biti, a nisem več daleč. Danes se bom malce poveselil, jutri bom nazaj v telovadnici," je še dodal irski borec in nasprotnikom dal vedeti, da je lahko le še boljši.

Ircu se je po vsem, kar se je dogajalo okoli njega, predvsem zunaj oktagona, oddahnil in padel na kolena. | Foto: Reuters Ircu se je po vsem, kar se je dogajalo okoli njega, predvsem zunaj oktagona, oddahnil in padel na kolena. Foto: Reuters


mcgregor viski
Sportal Je Irec povsem izgubil pamet? V baru napadel starejšega možakarja #video
Conor McGregor
Sportal Floridsko tožilstvo umaknilo vse obtožbe zoper zvezdnika MMA Conorja McGregorja
Conor McGregor
Sportal Aretirali so Conorja McGregorja. Navijaču je vzel telefon in ga razbil. #video

Kdo bo naslednji? Habib mu še ne bo dal priložnosti.

Mnogi menijo, da bo že njegov naslednji dvoboj proti ruskemu orlu, a se to skoraj zagotovo ne bo zgodilo. Irec bo moral premagati še koga, da mu bo Nurmagomedov, ki Irca sovraži iz dna duše, dal priložnost, da se mu maščuje za sramoten poraz iz novembra 2018. Njegov najbolj verjeten naslednji tekmec bo Američan Jorge Masvidal, ki je novembra lani v dvoboju za pas "baddast motherfucker" ugnal starega Conorjevega znanca Nata Diaza.

Preberite še:

Sportal Poskusil je vse: živel je tudi od svetlobe, zdaj pa je pristal v kletki #video
Sportal Kako težki so borke in borci pred WFC 24? #video
Ne spreglejte