Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2023,
14.35

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

judo Maruša Štangar

Petek, 2. 6. 2023, 14.35

11 mesecev

Odličen uspeh naše judoistke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Maruša Štangar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Judoistka Maruša Štangar je po svetovnem prvenstvu v Bakuju ujela odlično formo. Po zmagi na VN Avstrije v Linzu prejšnji teden je danes v kategoriji do 48 kg zmagala še na VN Tadžikistana v Dušanbeju. V velikem finalu je po dveh minutah borbe premagala Rusinjo Sabino Giliazovo, bronasto z EP 2021.

Štangarjeva je potrdila, da je odlična v parterju, saj je prav vse današnje borba dobila v borbi na tleh - dve z davljenjem in dve s končnim prijemom.

Posebej gladka je bila zmaga z Giliazovo, ki se je končala po dveh minutah s končnim prijemom. V preteklosti sta se tekmovalki pomerili štirikrat, obe pa slavili dvakrat. Nazadnje sta se borili na že omenjenem EP 2021 v Lizboni, kjer je Rusinja dobila odločilno borbo za bronasto kolajno. Tokrat pa je Slovenki uspela revanša.

Judoistka ljubljanske Olimpije je bila v uvodnem krogu prosta, nato pa je po hitrem postopku opravila s Ka Lee Wong iz Hongkonga. Po minuti je borbo dobila z davljenjem.

Težji je bil četrtfinale z Američanko Mario Celio Laborde, tretjeuvrščeno tekmovalko zadnjega vseameriškega prvenstva, v preteklosti pa tudi že nosilko kolajne s SP. Tudi ta dvoboj se je končal z davljenjem, a šele po minuti in 17 sekundah podaljška.

Slovenka se je Američanki z zmago oddolžila za lanski poraz decembra na mastersu v Izraelu.

V polfinalu je bila tekmica telesno zelo močna Azerbajdžanka Lejla Alijeva, ki jo je slovenska reprezentantka nazadnje ugnala pred tednom dni v Avstriji. Tudi ta dvoboj je šel v podaljšek, še tretjič danes pa je Maruša Štangar slavila v parterju, tokrat s končnim prijemom.

V kategoriji do 52 kg je nastopila tudi starejša med sestrami Štangar, Anja, in izgubila prvo borbo z Avstralko Tinko Easton.

Že prihodnji teden Marušo Štangar čaka nastop v Kazahstanu, kjer bodo nastopili tudi Metka Lobnik, Enej Marinič in Vito Dragić.

Enej Marinič
Sportal Marinič odličen dan sklenil s tretjim mestom
Andreja Leški
Sportal Borila se je za tretje mesto, Andreja Leški na koncu peta
Ne spreglejte