Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 9. 2014,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mina Markovič Domen Škofic plezanje

Nedelja, 28. 9. 2014, 11.36

8 let

Markovičeva in Škofic se ne data

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V dvorani tržiških olimpijcev so v soboto pripravili drugo tekmo letošnjega državnega prvenstva v težavnostnem plezanju. Mina Markovič pri članicah in Domen Škofic pri članih ostajata neporažena.

Po zmagah v Šmartnem pri Litiji sta oba, v vsaki od članskih konkurenc, slavila tudi v finalu tržiške tekme.

Škofic (ŠPO Radovljica), ki je zgodovino slovenskega moškega športnega plezanja na novo spisal s prvim finalom in četrtim mestom na svetovnem prvenstvu v Gijonu, je edini v moškem finalu smer preplezal do vrha za še drugo letošnjo zmago na DP v težavnosti. Drugo mesto je zasedel Jure Raztresen (PK Škofja Loka), ki je padel v drugi polovici smeri, od vrha ga je ločilo šest gibov. Tretji je bil Urban Primožič, četrti pa Milan Preskar, oba člana škofjeloškega kluba.

Pri članicah je še drugo letošnjo zmago slavila Markovičeva (ŠPK Plus Sežana), ki je na nedavnem prvenstvu v Španiji osvojila težavnostno srebro in kombinacijski bron. Vrh smeri sta pri članicah osvojili dve tekmovalki. Podvig Markovičeve je ponovila Tjaša Kalan (AO Kranj), ki pa je bila druga na podlagi nekoliko slabšega kvalifikacijskega izida. Tretja je bila Rebeka Kamin (ŠPO Domžale), četrta Jera Lenardič (AO Kranj), peta pa Katja Kadič (ŠPO Rašica).

V skupnem seštevku pri članicah je s polnim izkupičkom 200 točk na vrhu Markovičeva, druga je Kalanova (145), tretja Kadičeva (131). Pri članih je z dvema zmagama v vodstvu Škofic (200), drugi je Primožič (120), tretji pa Martin Bergant (PK Škofja Loka).

Prihodnjo sezono bo v Logu - Dragomeru tekma članskega državnega prvenstva v balvanih, tretja tekma DP v težavnosti pa bo 8. novembra v Škofji Loki. Državno prvenstvo se bo sklenilo s tradicionalnimi plezalnimi dnevi Kranja od 28. do 30. novembra.

Ne spreglejte