Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2014,
22.21

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Katja Kadić Mina Markovič Jernej Kruder

Sobota, 4. 10. 2014, 22.21

5 let, 7 mesecev

Markovičeva in Kruder tokrat tretja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Log-Dragomeru so pripravili še drugo tekmo državnega prvenstva v balvanskem plezanju. Športni plezalci so se merili v konkurenci članov in članic. Najboljša Urban Primožič in Katja Kadič.

Mina Markovič in Jernej Kruder sta tekmo končala na tretjem mestu. V kategoriji članov se je merilo 31 tekmovalcev. V kvalifikacijah so pet balvanskih vrhov preplezali trije tekmovalci, in sicer Jure Bečan (ŠPO Tržič), aktualni svetovni podprvak v tej disciplini Jernej Kruder (ŠPO Celje) in Domen Škofic (ŠPO Radovljica), Primožič (PK Škofja Loka) je bil s štirimi vrhovi četrti. V večernem finalu so se na novo postavila razmerja na vrhu. Primožič je bil v finalu najboljše šesterice najuspešnejši s štirimi osvojenimi vrhovi. Bečan je bil drugi, Kruder tretji, Škofic četrti, Martin Bergant (PK Škofja Loka) peti in Gregor Vezonik (AK Ravne) šesti.

Pri članicah je slavila Katja Kadič (ŠPO Rašica), ki si je v finalu z dvema osvojenima vrhovoma balvanov delila prvo mesto s povabljeno tekmovalko Srbkinjo Stašo Gejo, a je nato zmagala na podlagi boljšega kvalifikacijskega dosežka. Mina Markovič, članica športno-plezalnega kluba Plus iz Sežane, je bila sicer najuspešnejša v kvalifikacijah, vendar na koncu tretja, za preplezana dva vrhova smeri je porabila poskus več kot tekmici. Julija Kruder (ŠPO Celje), Tjaša Kalan (AO Kranj) in Rebeka Kamin (ŠPO Domžale) so se s preplezano eno finalno balvansko smerjo uvrstile na četrto, peto in šesto mesto. Na startu tekme je sicer bilo 12 tekmovalk.

Po dveh tekmah, tudi uvodna je bila 7. junija v Log-Dragomeru, v skupnem seštevku državnega prvenstva vodi Tjaša Kalan (AO Kranj), Veronika Meke (PS DPČ Šmartno) je druga, Anja Šerbinek (ŠPO APD Kozjak Maribor) tretja. Kadičeva in Markovičeva, ki sta uvodno tekmo izpustili, sta na petem oziroma sedmem mestu.

Pri članih je po dveh tekmah balvanskega prvenstva v vodstvu Primožič, ki je bil junija tretji, drugi je z dvema drugima mestoma Bečan, tretji pa Klemen Kejžar (ŠPK Andreja Kokalja), zmagovalec junijske tekme je tokrat ostal brez finala na 11. mestu. Kruder je osmi, uvodno tekmo je izpustil.

Sezona državnega prvenstva v balvanih se bo sklenila konec novembra v Kranju, ko se bo s plezalnimi dnevi Kranja končala tudi sezona v težavnostnem plezanju, v kateri sta s po dvema zmagama v prepričljivem vodstvu Mina Markovič in Domen Škofic.

Ne spreglejte