SiolNET. Sportal Drugi športi
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Svetovni pokal v plezanju, Praga

Janja Garnbret brez težav v finale

0,19

termometer

Janja Garnbret | Janja Garnbret | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Janja Garnbret Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Janja Garnbret nadaljuje vrhunske nastope na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi. Kot vodilna po kvalifikacijah je bila zelo zanesljiva tudi v polfinalu ter se s popolnim izkupičkom devetih osvojenih balvanov po dveh krogih tekmovanja uvrstila v večerni finale, ki se bo začel ob 19. uri.

Jernej Kruder Sportal Kruderjevo plezanje ni zadoščalo za še en nastop

Janja Garnbret, ki se je na Češkem vrnila v mednarodno tekmovalno areno po februarski poškodbi palca na levi nogi, je v petek vrhunsko izpeljala svoj prvi nastop na balvanih.

Olimpijska šampionka iz Slovenije je kot edina v ženski konkurenci v kvalifikacijah rešila vseh pet balvanskih problemov, pri štirih je rešitev našla že v prvem poskusu, ter že po prvem krogu tekmovanja na Češkem prevzela mesto vodilne. Zanesljiva je bila tudi v polfinalu, za dva balvana je pot od prvega do zadnjega oprimka našla že v prvem poskusu, za dve balvanski rešitvi pa je potrebovala dva poskusa.

V polfinalu sta nastopili še dve Slovenki. Obe sta krepko izboljšali svoji uvrstitvi iz kvalifikacij. Julija Kruder je tekmovanje končala na desetem mestu, Katja Debevec pa bo Prago zapustila z enajstim dosežkom. Tako Julija Kruder kot Debevec sta dosegli svoji najboljši uvrstitvi v svetovnem pokalu letos.

Edini slovenski polfinalist med moškimi Jernej Kruder je v soboto osvojil 18. mesto.

Janja Garnbret Sportal Vrhunska vrnitev Janje Garnbret, Kruder prvič letos v polfinalu
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin