SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Madžar je Dejana Zavca nekoliko presenetil (video)

1

termometer

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec že komaj čaka petek, ko se bo v mariborski dvorani Tabor pomeril z Madžarom Ferencem Hafnerjem za naslov evropskega prvaka po različici WBO.

Dogajanje se bo v mariborskem hramu športa začelo ob 19. uri, pred Zavčevim bodo na sporedu še štirje dvoboji.

Osemintridesetletni Zavec (33 zmag, 18 s KO, trije porazi) ne skriva želje po vnovičnem preboju v Meko boksa, ZDA. "Sam menim, da so pravljične stvari tri, zakaj ne bi še tretjič poskusil v ZDA," je na današnjem uradnem treningu v hotelu Habakuk pod Pohorjem uvodoma dejal Zavec. Boksar z vzdevkom Mr. Simpatikus je danes že prekrižal pesti s svojim nasprotnikom, a je šlo zgolj za medijsko predstavitev, borca sta se v nadaljevanju prikazala kot kolega, manjkalo ni niti stiskov rok.

Dejan Zavec: Zanima me zmaga, čim lepša, to je moj motiv "Prav želim si že v ring. Dobro sem se pripravljal in kot pravim sam, je edina težava, da težav ni," je povedal Ptujčan, ki je zdrav kot riba in se novega dvoboja nadvse veseli. "Nekoliko smo prilagodili tudi sistem treninga, saj sem bil dolgo zunaj tekmovalnega boksa, naredili smo premor, ko je bilo to potrebno, brez fige v žepu pa lahko rečem, da sem popolnoma zdrav," je dejal Zavec.

Tokrat prvič ne bo boksal v velterski kategoriji, ampak v supervelterski (do 69,85 kilograma), zato ni imel težav s hujšanjem. "Razlike v primerjavi s siceršnjo kategorijo sicer nisem opazil, edina je, da mi ni treba hujšati, ni izčrpavanja, preračunavanja hrane, konec koncev je le tri kilograme razlike," je povedal Zavec, ki ne načrtuje predčasne zmage oziroma borbe vseh desetih rund.

"Rekel bom, kot vedno, da imam na voljo deset rund, izkoristil jih bom. Če se bo ponudila priložnost, da končam predčasno, jo bom izkoristil. Zanima me zmaga, čim lepša, to je moj motiv. Ni nujno, da zmagam predčasno, tako lahko narediš samo več napak. Pomembno je, da je zmaga čista, ni pa pomembno, ali je po točkah ali je predčasna."

Ferenc Hafner: Zmage si želim bolj kot Zavec Posebnosti ne pričakuje, čeprav ga je Hafner v živo le nekoliko presenetil. "Nasprotnik je drugačen, kot sem pričakoval. Udarca nikoli ne naredi enako. Velikokrat njegov udarec pride na 'kontro', tako da bo treba biti zbran ne glede na to, ali dobivaš dvoboj ali ne. Nevarni bodo tudi 'slepci', slepi udarci, kot pravimo v boksu, po drugi ali tretji rundi pa bom bržkone že vedel, kako se ga lotiti," je še dejal Zavec, ki je zadnje sparinge opravil v ljubljanskem klubu Tivoli z Andrejem Bakovićem, tehnično odlično podkovanim državnim prvakom v srednji kategoriji (do 75 kilogramov), ki je levičar, tako kot Madžar. Glede na slog boksa sta bila Zavcu z mednarodnih lestvic namreč na voljo le dva borca, pri čemer je bil eden poškodovan, drugemu pa zaradi lastnih priprav na dvoboj ni ustrezal termin.

Hafner (23 zmag, 12 s KO, pet porazov) o nasprotniku govori spoštljivo. "To, da boksam z Zavcem, so moje sanje. Je dober, slaven boksar, Zavec je pravi borec. Imava enak slog, to bo zanimivo. Posebne taktike nisem pripravil, v načrtu imam močne udarce v obraz, v glavo, zmage si želim bolj kot on. Vemo, da je favorit, saj boksa doma, a to ni vedno dobro," je v madžarščini povedal Hafner, ki je med profesionalce presedlal leta 2009.

Zavec in Hafner se bosta pred dvobojem srečala še enkrat, v četrtek bo v ptujskem hotelu Primus ob 16. uri še uradno tehtanje z zadnjimi podrobnostmi pred petkovim spektaklom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin