Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 3. 2015,
12.18

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Špik premor veslanje London

Ponedeljek, 30. 3. 2015, 12.18

4 leta, 5 mesecev

Luka Špik se je odločil za "aktivni premor." Tudi za slovo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Luka Špik, trikratni dobitnik olimpijske medalje v tandemu z Iztokom Čopom, se je odločil, da si v letu 2015 vzame čas za "aktivni odmor." Informacijo so potrdili tudi na Veslaški zvezi Slovenije.

Luka Špik, divji deček slovenskega veslanja s kar tremi olimpijskimi medaljami in več naslovi svetovnega prvaka, se bo v sezoni 2015 odpovedal tekmovanjem. Ali to pomeni tudi dokončno slovo od vrhunskega športa je težko napovedati, saj se 36-letni Špik, ki mu je nekdanji partner v dvojnem dvojcu Iztok Čop po upokojitvi leta 2012 simbolično predal prvo veslo slovenske veslaške reprezentance, o tem uradno še ni izjasnil.

Špik je odločitev o tekmovalnem premoru Veslaški zvezi Slovenije sporočil v začetku letošnjega leta, za letošnjo jesen pa napovedal tudi vrnitev v reprezentančni pogon.

Špik, ki je lani ostal tudi brez naslova državnega prvaka, zdaj že nekaj mesecev živi v Londonu, kjer naj bi po navedbah sekretarja VZS Jerneja Slivnika redno treniral pri enem od tamkajšnjih klubov, odločil pa naj bi se tudi za krajše izobraževanje. Menda na področju kondicijskih priprav.

"Aktivni odmor (Luke Špika) bo vseboval omejen obseg treniranja in bo namenjen psihofizični regeneraciji za vključitev v naslednjo tekmovalno sezono," so sporočili z VZS.

Špikovi odločitvi naj bi botrovala preobremenjenost po dolgotrajni in neprekinjeni tekmovalni karieri, "ki se je kazala v zdravstvenih težavah in posledično v nedoseganju zastavljenih ciljev v zadnjih dveh sezonah."

V letošnji sezoni naj bi Špik nastopil le na nekaterih manjših regatah, kjer bo branil barve matičnega kluba, Veslaškega kluba Bled.

Špikova odločitev je milo rečeno nenavadna, saj je sezona 2015 predolimpijska, že avgusta se bodo namreč na svetovnem prvenstvu v francoskem Aiguebelettu delile kvote za nastop na olimpijskih igrah v Riu (to bi bile že šeste olimpijske igre za Luko Špika), ki pa ga bo Špik izpustil. Dodatne kvalifikacije za doseganje norme za nastop v Riu bodo možne tudi spomladi 2016 v švicarskem Luzernu.

Ne spreglejte