Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 12. 2014,
14.55

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Luka Božič Sašo Taljat Eva Terčelj

Natisni članek

Petek, 12. 12. 2014, 14.55

8 let, 3 mesece

Luka Božič: Dokazala sva, da sva vsestranska športnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V Tolminu so razglasili kajakaša leta 2014. Laskavi naslov sta si v moški konkurenci prislužila Luka Božič in Sašo Taljat, med dekleti pa je ta čast pripadla kajakašici Evi Terčelj.

Kajakaši in kanuisti na divjih vodah nas že nekaj let razvajajo z vrhunskimi rezultati, tudi v zadnjem letu ni bilo nič drugače. Za največji uspeh je poskrbel primorski dvojec v postavi Sašo Taljat in Luka Božič, ki je na svetovnem prvenstvu v ZDA osvojil naslov svetovnih prvakov. Poleg tega pa sta bila še bronasta na EP na Dunaju, na tretjem mestu pa sta končala tudi v seštevku svetovnega pokala. Med dekleti je bila v zadnjem letu najboljša kajakašica Eva Terčelj.

Luka in Sašo upata, da naziv ni zadnji

"Ta nagrada mi pomeni potrditev, da sva z Luko v tej sezoni dobro tekmovala in si zasluženo priveslala ta naziv," je ob naslovu najboljšega športnika Kajakaške zveze Slovenije povedal Sašo Taljat, Luka Božič pa dodal: "Končno sva prišla do naziva športnika leta KZS, pa čeprav sva v preteklih letih že bila trikrat svetovna prvaka v spustu, bronasta na svetovnem prvenstvu v slalomu ter večkrat na stopničkah v skupnem seštevku svetovnega pokala. Dokazala sva, da sva vsestranska športnika in da lahko poseževa po kolajnah v več disciplinah, vendar ob močni konkurenci to ni bilo dovolj. Zelo sem vesel priznanja in naziva. Upam, da ni zadnji."

Eva Terčelj: V letošnji sezoni sem prišla do številnih novih spoznanj

Najboljša športnica leta in najboljša tekmovalka na divjih vodah je postala slalomistka Eva Terčelj, ki se je z evropskega prvenstva za mlajše člane v Skopju vrnila z dvema kolajnama. V posamični konkurenci kajakašic je zasedla tretje mesto, v ekipni tekmi pa je skupaj z Ajdo Novak in Nino Bizjak postala evropska prvakinja do 23 let. V članski konkurenci je ekipno tekmo svetovnega prvenstva, kjer je veslala skupaj z Uršo Kragelj in Novakovo, končala tik pod zmagovalnimi stopničkami – na četrtem mestu. "Sezona se sicer ni odvila po mojih pričakovanjih in tudi rezultatsko je ne morem uvrstiti med najbolj uspešne. Sem pa naslova najboljše športnice KZS vesela in me opominja, da vendarle ne smem pozabiti tudi na dobre vožnje in uspeh na EP do 23 let, od koder sem se vrnila z dvema medaljama. V letošnji sezoni sem prišla do številnih novih spoznanj in upam, da jih bom v prihodnje znala uporabiti. Cilj v prihajajoči sezoni je najprej čim bolj uspešen trening v pripravljalnem obdobju ter nato realizacija dobrih voženj na tekmah," je povedala kajakašica iz Ljubljane.

Poleg Luke Božiča in Saša Taljata je na svetovnem prvenstvu v ZDA s srebrom navdušil kanuist Benjamin Savšek, na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar postala svetovna prvaka, Blaž Cof in Simon Hočevar sta bila druga, prav tako drugi je bil Nejc Žnidarčič, ekipa kanuistov je na EP v slalomu priveslala do zlata in na SP osvojila bron, na SP v spustu v Valtellini je ekipa kajakašev osvojila naslov prvakov, ekipi dvojcev in kanuistov pa sta bili tretji.

Ne spreglejte