Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 4. 2014,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Božič Blaž Cof

Četrtek, 24. 4. 2014, 10.05

8 let

Luka Božič dokazal, da je hiter, uspešna tudi ostala dva kanuista

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi drugi dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Avstraliji so slovenski reprezentanti uspešno prestali kvalifikacijsko sito.

Na sporedu so bile kvalifikacije kanuistov in kanuistk, kjer so nastopili trije slovenski predstavniki in si vsi zagotovili napredovanje v polfinale. Luka Božič je bil osmi, Blaž Cof 19., Jakob Jeklin pa 12.

Slovenskim kanuistom je po prvi vožnji sicer kazalo precej boljše, saj je bil Luka Božič najboljši kanuist v konkurenci mlajših članov, Blaž Cof pa je zasedal 15. mesto. Tudi Jakob Jeklin med mladinci je bil uvrščen nekoliko višje kot ob koncu drugega tekmovalnega dne, na devetem mestu. V drugo jih je nato nekaj tekmovalcev prehitelo, tako da so nekoliko zdrsnili po lestvici.

Luka Božič je v prvi vožnji za več kot pol sekunde prehitel Britanca Ryana Westleyja in to kljub dvema kazenskima sekundama, ki ju je prejel na progi. V drugi vožnji je sicer odpeljal brez kazenskih sekund, a bil počasnejši, tako da je štela njegova prva vožnja. Prehitelo ga je sedem tekmovalcev, zato je na koncu zasedel osmo mesto. "Bilo je kar dobro. Prvi del je bil dober, moral sem le voziti nekoliko bolj okoli vrat, ker je na vodi malo prostora. Vožnja sicer še ni bila za finale, ampak za kvalifikacije je bila dovolj dobra. Ko si na vodi, proga niti ni zelo zahtevna, je lepa kvalifikacijska proga," je po tekmi povedal Luka Božič.

V konkurenci mladincev slovenske barve tokrat zastopa le Jakob Jeklin. Dobitnik brona z lanskega svetovnega prvenstva na Slovaškem je imel tako kot Cof nekaj težav s kazenskimi sekundami, v obeh vožnjah je imel po dva dotika, kar ga je na koncu kvalifikacij uvrstilo na 12. mesto. Kvalifikacije je najbolje opravil Irec Liam Jegou. Jutri (ob 2.00 po slovenskem času) so na vrsti polfinalne in finalne vožnje kajakašev, kajakašic in dvojcev do 23 let ter ekipne vožnje v omenjenih kategorijah.

Ne spreglejte