Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2016,
10.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rajmond Debevec Željko Moičević

Petek, 26. 2. 2016, 10.00

7 let, 12 mesecev

Leta 2012 so Debevcu ukradli puško, zdaj še denar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska strelca Rajmond Debevec in Željko Moičević sta na evropskem prvenstvu v madžarskem Györu doživela silno neprijetno izkušnjo. V hotelu so jim neznani tatovi ukradli več kot 200 evrov.

Oba slovenska strelca sta bila v času zajtrka žrtvi drznega obiska nepridiprava, ki jima je iz hotelske sobe odtujil več kot 200 evrov. Slabše jo je odnesel Željko Moičević, ki je ostal brez 140, Rajmond Debevec pa pogreša 85 evrov.

Najboljši slovenski strelec vseh časov in nosilec treh olimpijskih odličij zares nima sreče pred letošnjo izjemno pomembno sobotno preizkušnjo. V lovu na deveti zaporedni nastop na olimpijskih igrah – svojo pot je začel v Los Angelesu davnega leta 1984, nato pa jo nadaljeval v Seulu 1988, Barceloni 1992, Atlanti 1996, Sydneyju 2000, Atenah 2004, Pekingu 2008 in Londonu 2012 – je v Györu prekinil petletni post in se odločil za vnovični nastop na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem. Na njem bo skušal osvojiti eno od zadnjih treh olimpijskih kvot, ki so še na voljo v izostreni strelski konkurenci na stari celini.

Po zdravstvenih težavah doživel še šok v hotelu

Debevec v zadnjih petih letih nastopom z zračno puško ni posvečal prevelike pozornosti, zaradi težav z vidom se je zavestno odločil, da bo večji poudarek namenil malokalibrski puški. Za 52-letnega Debevca, ki je v teh dneh na Madžarskem doživel precej manj neprijetno izkušnjo kot nekaj mesecev pred začetkom olimpijskih iger v Londonu 2012, ko so mu nepridipravi na ljubljanskem strelišču ukradli njegovo priljubljeno in do najmanjših podrobnosti konfigurirano malokalibrsko tekmovalno puško, pa se z odtujitvijo denarja težave v Györu niso končale.

V zadnjem tednu je imel tudi zdravstvene težave – zaradi vnetja srednjega ušesa je imel občasne vrtoglavice, vse skupaj pa je povzročilo tudi določene motnje v delovanju za strelce izjemno pomembnega ravnotežnega sistema. Omenjeni zdravstveni problemi so malce upočasnili njegov proces treninga za evropsko prvenstvo, volja in želja po olimpijskem nastopu v Riu pa sta ostala.

Z devetimi nastopi bi ujel Avstrijca in Latvijca

Debevec bo v primeru sanjskega razpleta v rokometnem, a v teh dneh absolutno strelsko obarvanem Györu in preboju na letošnje avgustovske igre v razvpitem Rio de Janeiru po številu olimpijskih nastopov ujel avstrijskega jadralca Huberta Raudaschla in latvijskega strelca Afanasijsa Kuzminsa. Slednji je pred štirimi leti v Londonu nastopil s posebnim povabilom Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok), absolutni rekorder po številu olimpijskih nastopov pa je kanadski jahač Ian Millar z desetimi nastopi.

Debevčev reprezentančni kolega Moičević, prav tako žrtev drznega madžarskega nepridiprava v reprezentančnem hotelu v Györu, doslej še ni nastopil na olimpijskih igrah, na lanskem evropskem prvenstvu v nizozemskem Arnhemu pa je dosegel najboljšo slovensko uvrstitev, ko je osvojil 12. mesto z zračno puško.

Poleg Debevca in Moičevića bo na sobotni tekmi z zračno puško nastopil tudi Benjamin Jodl, sicer novinec na evropskih prvenstvih.

Ne spreglejte