Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 3. 2017,
17.18

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Strelstvo Željko Moičević Živa Dvoršak

Sobota, 11. 3. 2017, 17.18

7 let, 1 mesec

"Lepotica in zver" brez strelskega presežka na mešani tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Živa Dvoršak | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenska strelka Živa Dvoršak in njen reprezentančni kolega Željko Moičević sta na današnji sklepni preizkušnji evropskega prvenstva z zračnim orožjem v Mariboru osvojila 25. mesto na mešani ekipni tekmi z zračno puško. Ljubljančanka je zadela 257,3, Grosupeljčan 252,7, skupno pa 510,0 kroga.

Slovenska dvojica v dvorani Draš ni uprizorila "usklajenega nastopa", res pa je, da sta oba na strelsko črto stopila dokaj nejevoljna in nezbrana. Dvoršakova se je na petkovi tekmi z zračno puško resda uvrstila v "top 20", a prvič ostala brez finalnega nastopa na evropskem prvenstvu po letu 2012, medtem ko Moičeviću že na današnji posamični tekmi ni šlo prav nič od rok, podobno pa se je zanj razpletla tudi mešana ekipna tekma.

Ko sta Mednarodna strelska zveza (ISSF) in Evropska strelska konfederacija (ESC) pred leti vpeljala novo olimpijsko disciplino, ki bo premiero doživela na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020, sta si Dvoršakova in Moičević v šali nadela delovno ime "Lepotica in zver", na njunem današnjem nastopu pa ni bilo zaznati nobene strasti, želje, volje, energije ali lepote in bo hitro padel v pozabo.

Srbija najboljša v obeh mešanih strelskih preizkušnjah

Na sklepnih strelskih preizkušnjah na letošnjem evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Mariboru so smetano pobrali Srbi, ki so slavili na obeh ekipnih mešanih tekmah z zračno pištolo in puško.

"Z vsemi spremembami strelskih pravil in črtanjem nekaterih disciplin v zadnjih letih se nikoli nisem strinjala, tudi tovrstne mešane tekme nikoli nisem v celoti sprejela za svojo. Današnje tekme nisem začela z nejevoljo, na strelsko črto sem se postavila z željo po najboljšem možnem izidu, a po petkovi tekmi se enostavno nisem mogla zbrati. Priznam, da moja motivacija ni bila na najvišji ravni, v podzavesti pa mi tudi mešana tekma ne pomeni veliko. Morda so to le izgovori in ni prav, da tako govorim, a rada bi le nastopala v svojih disciplinah in to je to," je dejala Dvoršakova, o današnji tekmi pa je dejala: "Že od samega začetka sem imela probleme s položajem, že v poskusnih strelih se mi puška enostavno 'ni ulegla'. Celotno zadevo bom morala še analizirati in tej disciplini na drugih tekmah pristopiti na drugačen način."

Z ekipno mešano tekmo z zračno puško so se tudi končali slovenski nastopi na letošnjem evropskem prvenstvu pod Pohorjem. Za najboljši posamični izid sta poskrbeli Dvoršakova in Katja Vodeb. Prva je z zračno puško zasedla 19., druga pa z zračno pištolo 24. mesto. Druge slovenske uvrstitve na članski sceni bodo bolj ali manj hitro padle v pozabo. Selektorica slovenske reprezentance Andreja Vlah je priznala, da je v štajerski prestolnici pričakovala vsaj dva nastopa v velikem finalu tako v članski kot mladinski konkurenci, a se zavoljo prevelikih apetitov samih tekmovalcev in tekmovalk ter slovenske javnosti ni izšlo po željah in pričakovanjih.

Ne spreglejte