Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2018,
20.40

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Urša Kragelj Peter Kauzer Benjamin Savšek kanu kajak Jure Lenarčič

Petek, 22. 6. 2018, 20.40

5 let, 10 mesecev

Liptovsky Mikulaš

Lenarčič najhitrejši na Slovaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Jure Lenarčič | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Slalomisti na divjih vodah so v Liptovskem Mikulašu na Slovaškem krenili v svetovni pokal 2018. Med Slovenci je uvodni dan zaznamoval Jure Lenarčič, najhitrejši med kanuisti. Urša Kragelj je bila med kajakašicami tretja, v polfinale pa se je uvrstilo devet Slovencev.

Slovenski kanusti Jure Lenarčič je bil 71 stotink sekunde hitrejši od drugouvrščenega Čeha Tomaša Raka, sicer bronastega z letošnjega evropskega prvenstva v Pragi, na tretje mesto pa je s sekundo in 29 stotinkami zaostanka priveslal Slovak Matej Benuš.

Nejc Žnidarčič
Sportal Garajo trikrat na dan, šest dni na teden, pa jih komaj kdo omeni

Kragljeva med najhitrejšimi

Urša Kragelj je za vodilno Avstrijko zaostala manj kot poldrugo sekundo. | Foto: Vid Ponikvar Urša Kragelj je za vodilno Avstrijko zaostala manj kot poldrugo sekundo. Foto: Vid Ponikvar Sobotni polfinalni nastop sta si poleg najhitrejšega Lenarčiča zagotovila še Benjamin Savšek, ki je bil v kvalifikacijah 12., in Luka Božič, ki je imel 19. čas. Žal je brez napredovanja ostal Anže Berčič, ki je bil po prvem nastopu 26., v drugem pa se mu je vožnja popolnoma ponesrečila.

V konkurenci kajakašic je bila zelo hitra Urša Kragelj, ki je z dvema dodatnima kazenskima sekundama za vodilno kajakašico kvalifikacij Avstrijko Corinno Kuhnle zaostala za 1,35 sekunde. Z desetim časom kvalifikacij je napredovala tudi Eva Terčelj. Ajda Novak se je na progo podala dvakrat. V prvi vožnji je dosegla 34. čas, v drugi pa 20. in sklenila nastop.

Simon Oven
Sportal Nihče si ni upal niti pomisliti, da bo ta fantič postal svetovni prvak #video

Peter Kauzer je letos osvojil naslov evropskega prvaka. | Foto: Grega Valančič / Sportida Peter Kauzer je letos osvojil naslov evropskega prvaka. Foto: Grega Valančič / Sportida

Nedeljski polfinalni nastop so si priveslali vsi štirje slovenski kajakaši. Evropski prvak Peter Kauzer je bil tokrat sedmi, Martin Srabotnik je napredoval s 25. rezultatom, Vid Kuder Marušič pa z 29. Le dve stotinki sta od napredovanja po prvi vožnji ločili Nika Testena, ki je bil 31. Zato je nastopil še v drugo. V tem poizkusu je dosegel deveti čas, kar je zadostovalo za napredovanje v drugo fazo tekmovanja.

Jernej Abramič
Sportal "Upam, da smo s tem porabili vso nesrečo za to sezono"

Med kanuistkami je Slovenija imela dve predstavnici, a se nobeni ni uspelo uvrstiti v polfinale.

Ne spreglejte