Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
15. 6. 2018,
11.48

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

1

Natisni članek

Nejc Žnidarčič kajak kanu

Petek, 15. 6. 2018, 11.48

5 let, 10 mesecev

Garajo trikrat na dan, šest dni na teden, pa jih komaj kdo omeni

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

1

Nejc Žnidarčič | Foto Instagram

Foto: Instagram

Ta konec tedna bo v Hrastniku in Celju v kajaku in kanuju na divjih vodah v spustu potekal finale svetovnega pokala, kjer bo nastopil tudi naš Nejc Žnidarčič, aktualni svetovni prvak v šprintu. Nejc vsakič znova opozarja, da so njihovi rezultati prevečkrat spregledani.

Nejc Žnidarčič ima v svoji vitrini že celo vrsto medalj z največjih prvenstev. Pravzaprav jih ima toliko, da jih še sam težko prešteje. Kljub vsem uspehom pa mu zadnji naslov svetovnega prvaka največ pomeni. Celo več kot prvi naslov, ko je slavil pred sedmimi leti.

Simon Oven
Sportal Nihče si ni upal niti pomisliti, da bo ta fantič postal svetovni prvak #video

Nejc Žnidarčič je po petih letih znova stopil na najvišjo stopničko. | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Nejc Žnidarčič je po petih letih znova stopil na najvišjo stopničko. Foto: Kajakaška zveza Slovenije Po zmagi je bil zelo čustven

"Leta 2011 in leta 2012 sem dvakrat zapored postal svetovni prvak, potem pa sem bil pet let zapored drugi. Moram povedati, da me je kar bolelo. Pa ne toliko zato, ker sem bil drugi, ampak bolj zato, ker sem naredil kakšno majhno napako in mi je zaradi tega zmanjkalo le nekaj stotink do zlate medalje. Res sem si želel tretji naslov. Po zmagi sem bil zelo čustven. Moram povedati, da mi ta naslov največ pomeni in da sem se ga najbolj veselil. Celo bolj kot prvega naslova svetovnega prvaka. Doba čakanja je toliko dozorela, da je bila želja res velika," nam je uvodoma povedal zadnja leta naš najboljši kajakaš v šprintu.

"Preostalim tekmovalcem že zadnji dve leti ni jasno, kaj počnemo"

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Švicu je bilo v šprintu videti, kot da so imeli Slovenci državno prvenstvo, saj so prva tri mesta zasedli prav oni – Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak in Anže Urankar. "Res je, v šprintu smo osvojili tri medalje in bilo je videti kot slovensko državno prvenstvo, ampak treba je vedeti, da je bilo na štartu 75 tekmovalcev iz 25 držav. Preostalim tekmovalcem že zadnji dve leti ni jasno, kaj počnemo. Še sam ne vem, zakaj nam to uspeva. Lahko rečem, da zelo trdo treniramo. Kot je videti, imamo doma najboljšo mogočo konkurenco, tako da imaš na treningu pravo primerjavo," je dodal primorski kajakaš, ki vseskozi opozarja, da so njihovi uspehi prevečkrat spregledani.

"Moram priznati, da sem glede tega kar jezen." | Foto: Instagram & Imdb "Moram priznati, da sem glede tega kar jezen." Foto: Instagram & Imdb

Prevečkrat spregledani

Prvi večji korak k prepoznavnosti spusta na divjih vodah je bil narejen lani, ko so skupaj organizirali svetovno prvenstvo v slalomu in spustu. "To bo zdaj postalo standard. To pomeni, da nas prihodnje leto čaka svetovno prvenstvo v mestu La Seu d'Urgell. Res je slabo, ker medijsko nismo dobro pokriti. Moram priznati, da sem glede tega kar jezen. Pred leti, ko sem začel tekmovati, smo imeli slabše rezultate, pa smo bili medijsko veliko bolj pokriti. So pa tudi športi, ki imajo slabše rezultate in prav tako niso olimpijski, pa so veliko bolj pokriti. Mi garamo trikrat na dan šest dni na teden, nato zmagamo na svetovnem prvenstvu, pa smo komaj omenjeni."

"Voda ni ne vem kako divja, ampak za promocijo športa je treba potrpeti." | Foto: Instagram & Imdb "Voda ni ne vem kako divja, ampak za promocijo športa je treba potrpeti." Foto: Instagram & Imdb

Nejc Žnidarčič svetovni prvak
Sportal Neverjeten dan za Slovence v Švici: osvojili tri zlate kolajne!

V Celju se obeta velik spektakel

Ta konec tedna jih čaka še finale svetovnega pokala. V petek bo v Hrastniku na sporedu klasični spust, v soboto pa v Celju pripravljajo velik spektakel v šprintu. Na sicer ne preveč divji progi je Žnidarčič pred leti že dvakrat slavil. Na visoko uvrstitev upa tudi tokrat.

"Ravno smo se vrnili s treninga. Ko smo prišli tja, smo takoj videli, koliko truda so v to tekmovanje vložili organizatorji. Na prizorišču sta dva velika ekrana … Organizatorji pričakujejo tudi veliko gledalcev, prav tako so zelo lepe nagrade. Voda ni ne vem kako divja, ampak za promocijo športa je treba potrpeti. Tudi če proga ni tako atraktivna, je tekma vseeno doma. Če bo veliko gledalcev, bo še toliko lepše. Moram povedati, da se že kar veselim tega dogodka," je še povedal 34-letni slovenski kajakaš.

Ne spreglejte