Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 6. 2018,
17.16

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Natisni članek

Nejc Žnidarčič Blaž Cof

Nedelja, 3. 6. 2018, 17.16

5 let, 10 mesecev

Svetovno prvenstvo v kajakaškem in kanuističnem spustu na divjih vodah

Neverjeten dan za Slovence v Švici: osvojili tri zlate kolajne!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Nejc Žnidarčič svetovni prvak | Foto Kajakaška zveza Slovenije

Foto: Kajakaška zveza Slovenije

V Švici v kanjonu reke Muota poteka svetovno prvenstvo v kajakaškem in kanuističnem spustu na divjih vodah. Nedelja je bila zelo uspešna za Slovence, saj je v kategoriji kanuistov discipline šprint zmagal Blaž Cof, Nejc Žnidarčič pa je evropski prvak v šprintu postal med kajakaši. Sploh prvič v zgodovini slovenskega kajaka so Slovenci osvojili dva naslova svetovnega prvaka v enem dnevu. A to še ni bilo vse,  zlato si je zagotovila še slovenska kajakaška ekipa Vid Debeljak, Anže Urankar in Žnidarčič.

Slovenija je tako prvič v zgodovini slovenskega kajaka osvojila dva naslova svetovnega prvaka v enem dnevu. Že v sobotnih kvalifikacijah so slovenski tekmovalci nakazali, da bodo danes naskakovali najvišja mesta.

Kot prvi je med Slovenci v kanuju startal Blaž Cof. Odlično je preveslal težko progo hitre reke Muota in s prihodom v cilj dosegel čas, ki ga nihče ni mogel izboljšati. Cof je tako nadgradil lansko tretje mesto in dokazal, da si lahko uspešen na več področjih v življenju, kakor tudi v več panogah kajakaškega športa, saj sicer nastopa tudi v slalomu. Blaž Cof na zlato kolajno ni upal pomisliti. | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Blaž Cof na zlato kolajno ni upal pomisliti. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Na zlato ni upal pomisliti

"Kar ne morem verjeti uspehu. Upal sem na dobro uvrstitev, vesel bi bil kolajne, a na zlato si res nisem upal pomisliti. Konkurenca je močna. Letos sem se veliko posvečal slalomu, a opravil bazični trening odlično. To mi je omogočilo današnjo zmago. Kaj hočemo več, sem najboljši na svetu," se je smejalo Cofu.

Na odru za zmagovalce le Slovenci

Lep uspeh kajakaša Žnidarčiča sta z drugim in tretjim mestom dopolnila še dva člana slovenske izbrane vrste. Vid Debeljak je bil drugi, Anže Urankar pa tretji. Simon Oven je končal na šestem mestu.

"Vesel sem, da mi je uspelo. Toliko bolj sem vesel, ker mi na stopničkah družbo delata Anže in Vid," je naslov prvaka komentiral Žnidarčič. | Foto: Kajakaška zveza Slovenije "Vesel sem, da mi je uspelo. Toliko bolj sem vesel, ker mi na stopničkah družbo delata Anže in Vid," je naslov prvaka komentiral Žnidarčič. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

"Danes je bil res moj dan. Vse mi je uspelo, odpeljal sem, kakor sem želel. Po lanskih dveh drugih mestih na svetovnem in evropskem prvenstvu sem letos moral pokazati mlajšim, da sem še vedno jaz najboljši. Vesel sem, da mi je uspelo. Toliko bolj sem vesel, ker mi na stopničkah družbo delata Anže in Vid," je naslov prvaka komentiral Žnidarčič.

Za konec še moštveno zlato

Moštveni sprint za kajakaše je bila zadnja disciplina SP, Slovenci so o izidih na posamični tekmi veljali za favorite in status tudi upravičili. Na progo so se podali zadnji in brez težav zmagali. Drugo mesto so zasedli Francozi, tretji so bili v konkurenci 16 ekip Nemci.

Preberite še:

Simon Oven
Sportal Slovenski kajakaš svetovni prvak
Peter Kauzer
Sportal Peter Kauzer: Kaj si mislijo preostali, me ne zanima
Peter Kauzer
Sportal Kauzer zlatu dodal še bron!
Ne spreglejte