Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2017,
21.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ritmična gimnastika

Sobota, 15. 4. 2017, 21.59

6 let, 7 mesecev

Laura Zeng kraljica 30. MTM, Podgorškova najboljša Slovenka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Laura Zeng | Foto Sportida

Foto: Sportida

Zmagovalka vseameriških iger Laura Zeng je na 30. mednarodnem turnirju MTM Narodni dom v ritmični gimnastiki v Ljubljani najbolj prepričala sodnice in z atraktivnimi sestavami osvojila mnogobojsko krono.

Američanka Zengova je zbrala 68,150 točke in za zmago pokorila tudi vse ruske reprezentantke na čelu z mlado zvezdnico Marijo Paulovo (67,150), ki se je morala zadovoljiti s srebrom, za njo pa sta se zvrstili še njeni rojakinji Karina Kuznjecova (62,450) in Marija Sergejeva (61,900). Peta je bila Belorusinja Julija Isačanka (61,200), šesta nemška reprezentantka Lea Tkaltschewitsch (56,000), na sedmem in osmem mestu pa sta končali najboljši slovenski ritmičarki na 30. MTM; Podgorškova je zbrala 54,700 točke, Jermanova pa 53,900.

Obe mladi reprezentantki sta v odsotnosti poškodovane Špele Kratochwill uspešno zastopali slovenske barve in obenem izpolnili svoja cilja pred tekmovanjem, da bi se jima v tako močni mednarodni konkurenci uspelo uvrstiti v nedeljske finalne nastope s posameznimi rekviziti.

"Dosegla sem svoje cilje pred turnirjem. Premagala sem vse Slovenke, vaje sem naredila zelo lepo, celotno tekmo sem izpeljala brez večjih napak. Najboljše med vsemi mi je uspela sestava z žogo," je po uspešnih nastopih povedala mlada Podgorškova, ki je komaj januarja prestopila v člansko kategorijo in sploh prvič v tako močni konkurenci nastopila z vsemi štirimi vajami.

Glede na to, da se zares pripravlja šele dober mesec dni, saj je imela prej težave s poškodbo, je 15-letna telovadka s svojimi nastopi še toliko bolj zadovoljna. "Ponavadi imam pred domačim občinstvom še večjo tremo, ampak danes je bilo bolje in sem v svojih nastopih zelo uživala," je dejala Podgorškova: "Za jutri si želim, da bi tekmovala vsaj tako dobro kot danes, če ne še boljše."

Z elito sta se dobro kosali tudi dve mladi slovenski reprezentantki; Aleksandra Podgoršek (na sliki) je končala na sedmem mestu, Aja Jerman pa na osmem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Z elito sta se dobro kosali tudi dve mladi slovenski reprezentantki; Aleksandra Podgoršek (na sliki) je končala na sedmem mestu, Aja Jerman pa na osmem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tudi njena klubska kolegica v Narodnem domu Jermanova je bila s svojimi nastopi zadovoljna in se bo na 30. MTM prav tako predstavila še enkrat v nedeljskih finalih. Tri vaje je opravila brez večjih napak, napaka v vaji s trakom jo je stala še boljše uvrstitve. "Zelo sem zadovoljna s tekmo, pred domačim občinstvom sem zelo uživala in vedno mi je všeč tekmovati na MTM. Vzdušje je odlično in te kar ponese," je povedala 17-letna Jermanova, letos najboljša slovenska telovadka. V nedeljo jo čakajo še štirje finalni nastopi: "Jutri se bom še enkrat predstavila z vsemi štirimi vajami. Želim si še boljše nastope, energične in samozavestne, odpraviti moram še nekaj manjših napak."

Med preostalimi slovenskimi reprezentantkami je Iza Zorec (48,400) zasedla 11. mesto, Anja Tomazion (48,100) je bila 13., Iza Gašperšič (42,200) 19., Nina Vidmar (34,700) pa 23.

Slovenske ritmičarke so bile uspešne tudi med mlajšimi. Lara Pikovnik je med mladinkami, kjer je zmagala Rusinja Marija Pobeduškina, končala tik za stopničkami na četrtem mestu in bo v finalih gotovo lovila kolajne, med kadetinjami pa je bila od Slovenk najboljša Brigita Krašovec na tretjem mestu.

V nedeljo bo v Gimnastičnem centru Ljubljana dopoldan na sporedu najprej tekmovanje mlajših kategorij ter B-programa, popoldan pa so na sporedu še finali najboljših članic, mladink in kadetinj.

Ne spreglejte