Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 10. 2021,
19.26

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

jadranje Vasilij Žbogar Krpani

Petek, 15. 10. 2021, 19.26

2 leti, 6 mesecev

ZLATI POKAL SSL, NEUCHATEL

Krpani po tretjem dnevu ostali tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
jadranje Ženevsko jezero Krpani | Slovenska jadralna posadka Krpani 1860 pod vodstvom Vasilija Žbogarja je po tretjem dnevu testne regate na prizorišču zlatega pokala SSL v jadranju leta 2022 v Švici na Neuchatelskem jezeru ostala na tretjem mestu.  | Foto Uroš Kekuš Kleva

Slovenska jadralna posadka Krpani 1860 pod vodstvom Vasilija Žbogarja je po tretjem dnevu testne regate na prizorišču zlatega pokala SSL v jadranju leta 2022 v Švici na Neuchatelskem jezeru ostala na tretjem mestu.

Foto: Uroš Kekuš Kleva

Slovenska jadralna posadka Krpani 1860 pod vodstvom Vasilija Žbogarja je po tretjem dnevu testne regate na prizorišču zlatega pokala SSL v jadranju leta 2022 v Švici na Neuchatelskem jezeru ostala na skupnem tretjem mestu. V edini današnji regati s bili tretji in ostali v boju za finale.

V soboto je predviden še en kvalifikacijski plov, regatni odbor pa je odločil, da bo na ta dan tudi mali in veliki finale, saj se pričakujejo ugodne vremenske razmere, veliko slabše pa v nedeljo, ko je bil sprva predviden zaključek tekmovanja.

Slovenska posadka je po petih vozlih hitrosti vetra, ko so zaradi spremembe jakosti vetra na drugem obratu podaljšali regatno polje. Prav tam so Krpani naredili napako in izgubili prednost, ker so morali opraviti 360 stopinjski kazenski obrat. Po jadranju z vetrom so zaključili na tretjem mestu.

Pred tem so bili so bili na prvi oznaki drugi, nato pa so prevzeli vodstvo. Na konci je zmagala poljska pred Perujem, četrta je bila posadka Danske.

Leta 2022 bo na Ženevskem in Neuchatelskem jezeru v Švici prvi jadralni zlati pokal SSL, na katerem bodo skušali po vzoru svetovnega prvenstva v nogometu na regatnem polju določiti najboljšo jadralno državo. Kvalifikacije se bodo začele 3. maja, veliki finale štirih najboljših reprezentanc pa bo 26. junija 2022.

jadranje Ženevsko jezero Krpani
Sportal Krpani po drugem dnevu tretji
Ne spreglejte