SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
zlati pokal ssl, neuchatel

Krpani po drugem dnevu tretji

0,01

termometer

jadranje Ženevsko jezero Krpani
Slovenska jadralna posadka Krpani 1860 pod vodstvom Vasilija Žbogarja je po drugem dnevu testne regate na prizorišču zlatega pokala SSL v jadranju leta 2022 v Švici na Neuchatelskem jezeru na skupnem tretjem mestu. Foto: Uroš Kekuš Kleva

Slovenska jadralna posadka Krpani 1860 pod vodstvom Vasilija Žbogarja je po drugem dnevu testne regate na prizorišču zlatega pokala SSL v jadranju leta 2022 v Švici na Neuchatelskem jezeru na skupnem tretjem mestu. Po prvem in drugem mestu v današnjih regatah ima ekipa 12 točk. Le točko pred njimi je posadka Peruja, v vodstvu je ostala Poljska.

Slovenska posadka je danes nastopila v polni sestavi, na jadrnici so bili Vasilij Žbogar, Igor Lah, Tomaž Čopi, Mitja Margon, Mitja Beltram, Jani Klemenčič, Vid Jeranko, Tina Mrak in Gašper Strahovnik, rezervi pa sta bili Veronika Macarol in Matej Planinšič.

"Za nami je zelo uspešen dan. Nadoknadili smo včerajšnji dan. Zelo zahtevno jadranje je bilo danes. V prvi regati smo zmagali z veliko prednostjo. V drugi smo tudi vodili ves čas vse do zadnje stranice v krmo proti cilju, ko se nam je zapletel 'dženaker'. To smo reševali in so nas medtem Poljaki prehiteli. Smo veseli, čeprav nam manjka še precej treninga. Danes smo nastopili prvič v polni postavi, blizu smo uvrstitvi v finale kot sedaj kaže, a sta pred nami še dva pomembna dneva." je povedal Žbogar, najuspešnejši jadralec v slovenski zgodovini.

jadranje Ženevsko jezero Krpani Foto: Uroš Kekuš Kleva

Leta 2022 bo na Ženevskem in Neuchatelskem jezeru v Švici prvi jadralni zlati pokal SSL, na katerem bodo skušali po vzoru svetovnega prvenstva v nogometu na regatnem polju določiti najboljšo jadralno državo. Kvalifikacije se bodo začele 3. maja, veliki finale štirih najboljših reprezentanc pa bo 26. junija 2022.

Krpani 1860 Sportal Žbogar s Krpani v boj za najboljšo jadralno državo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin