Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
7.52

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Los Angeles Rams New England Patriots ameriški nogomet Superbowl

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 7.52

5 let, 3 mesece

konferenčni finale, liga NFL

Po kontroverzni sodniški odločitvi na super bowlu spopad LA Rams in New England Patriots

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tom Brady | Tom Brady je v dramatični končnici finala konference AFC patriote v gosteh popeljal še do tretjega zaporednega velikega finala in devetega v 18 sezonah, odkar je v ligi. | Foto Reuters

Tom Brady je v dramatični končnici finala konference AFC patriote v gosteh popeljal še do tretjega zaporednega velikega finala in devetega v 18 sezonah, odkar je v ligi.

Foto: Reuters

New England Patriots z legendarnim podajalcem Tomom Bradyjem na čelu so vnovič v super bowlu, velikem finalu lige ameriškega nogometa NFL. Tam se bodo po zmagi v konferenčnem finalu nad Kansas City Chiefs pomerili z Los Angeles Rams, ki jim je po sodniški napaki uspelo presenečenje v New Orleansu.

Enainštiridesetletni petkratni prvak lige, trikratni najkoristnejši igralec lige in nosilec številnih prodajalskih rekordov Brady je v dramatični končnici finala konference AFC patriote v gosteh popeljal še do tretjega zaporednega velikega finala in devetega v 18 sezonah, odkar je v ligi. Do zmage s 37:31 so gostje prišli v podaljšku.

Podaljšek je bil potreben tudi v finalu konference NFC, kjer so Los Angeles Rams tudi z izdatno pomočjo sodnikov s 26:23 presenetili domače favorite New Orleans Saints, najboljše moštvo letošnjega rednega dela.

V Kansas Cityju je v arktičnih razmerah prednjačil napad s tekači, ki so skupaj dosegli kar sedem zadetkov za tako imenovani touchdown. Gostujoče moštvo je po prvem polčasu vodilo z 14:0, a so domačini v drugem delu hitro prišli do priključka in sedem minut pred koncem s 21:17 prvič povedli.

Sledile so še tri izmenjave vodstev, po touchdownu New Englanda za 31:28 pa je Kansas City izsilil podaljšek z uspešnim strelom na gol osem sekund pred koncem. Brady je nato v prvem napadu podaljška svoje moštvo popeljal do roba nasprotnikove gol črte, kjer je touchdown za zmago dosegel tekač Rex Burkhead.

"Bili smo že odpisani, a nam je uspelo. Vsi so mislili, da ne zmoremo več," je po tekmi dejal Brady, ki je podal za skupno 348 jardov in en touchdown, ob tem pa je imel dve prestreženi podaji.

Bolj očitnega prekrška še ni videl

Tudi prva tekma večera v New Orleansu se je odločala v sami končnici. Domače moštvo je uvodoma povedlo s 13:0, a so gostje do polčasa znižali na 13:10. V drugem polčasu so znova prvi udarili svetniki s touchdownom, a gostje so prvič izenačili pri 20:20 pet minut pred koncem.

Los Angeles Rams so se po sodniški napaki prebili do Superbowla. | Foto: Reuters Los Angeles Rams so se po sodniški napaki prebili do Superbowla. Foto: Reuters

Sledila je napeta končnica z obilico drame. Pri izidu 20:20 slabi dve minuti pred koncem rednega dela so imeli svetniki možnost, da naredijo velik korak proti super bowlu, a so po nedosojenim očitnem prekršku obrambe lahko streljali le na gol in povedli za tri točke.

Gostom je to razliko uspelo izničiti v zadnjih sekundah rednega dela, tako da je sledil podaljšek, kjer pa so z dolgim strelom na gol na koncu slavili ovni.

Trener New Orleansa Sean Payton še ni videl bolj očitnega prekrška. | Foto: Reuters Trener New Orleansa Sean Payton še ni videl bolj očitnega prekrška. Foto: Reuters

Po koncu je bilo največ govora v ZDA o sodniški napaki, ki je pomembno spremenila potek srečanja v sami končnici tekme in bi znala spodbuditi ligo k še večji uporabi video tehnologije v NFL. "Ne vem, čem sem v življenju videl bolj očiten prekršek nad lovilcem," je po tekmi dejal trener New Orleansa Sean Payton.

"Težko se je sprijazniti s tem, šlo je za najbolj očiten prekršek v zgodovini, tam sta bila dva sodnika ... Ampak zgodilo se je, ne smemo preveč razmišljati o tem, četudi ne vem, če se bomo kdaj lahko s tem sprijaznili," je še dodal.

Super bowl bo letos 3. februarja v Atlanti.

Izida, konferenčna finala končnice:


AFC:
Kansas City Chiefs - New England Patriots      31:37

NFC:
New Orleans Saints - Los Angeles Rams          23:26


Veliki finale, nedelja, 3. 2.:


New England Patriots - Los Angeles Rams       ob 0.30 (ponedeljek po slovenskem času)
 

Preberite še:

 

 

Ne spreglejte