Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 7. 2015,
18.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alen Pajenk Fenerbahče

Sreda, 8. 7. 2015, 18.53

8 let

Ko je prišla ponudba iz Turčije, je ni izpustil iz rok

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski odbojkar Alen Pajenk po dveh letih zapušča Poljsko in se seli v Turčijo, kjer bo vsaj eno leto igral za Fenerbahče. Istanbulski velikan bo imel v novi sezoni zelo pomlajeno ekipo.

"Dobil sem zanimivo ponudbo iz Fenerbahčeja, ki je nisem izpustil iz rok. Vse smo se dogovorili v manj kot tednu dni," je bil ob podpisu za turškega velikana vesel slovenski reprezentančni bloker, ki je v zadnjih dveh sezonah uspešno igral za poljski Jastrzebski. V sezoni 2013/14 je celo zaigral na zaključnem turnirju lige prvakov in osvojil končno tretje mesto.

Fenerbahče je po lanski sezoni zelo prevetril ekipo. Zapustil ga je trener Daniel Castellani, ki bo po novem trener Perugie. Odšli pa so tudi vsi tujci, kot so legendarni Srb Ivan Miljković, izjemni Belgijec Wout Wijsmans, srbski reprezentant Miloš Nikić in izkušeni nemški bloker Marcus Böhme.

Kljub temu Pajenk meni, da štirikratni turški prvak ne bo igral stranske vloge. "Mislim, da se bomo vsekakor borili za najvišja mesta, saj je Fenerbahče eden izmed tistih klubov, ki se v Turčiji ki vedno bori za naslov."

V Turčiji se je pridružil Kamniku

Poleg slovenskega blokerja bosta imela status tujca še brazilska sprejemalca Levi Alves Cabral in Guillaume Quesque, še lani Pajenkov soigralec pri Jastrzebskem.

Fenerbahče bo imel v novi sezoni tudi novega trenerja. To bo Francoz z bosanskimi koreninami in nekdanji turški selektor Veljko Basić. "Kakšen je Veljko Basić, še ne vem, ker ga še nisem spoznal. A po besedah drugih sem o njem slišal le dobre in lepe besede," je dodal 29-letni Mariborčan, za katerega bo to četrti tuji klub.

Pred odhodom na Poljsko, kamor si po njegovih besedah želi nekega dne vrniti, je tri sezone igral v Italiji. Prvo leto pri Veroni, nato pa še dve pri Macerati.

Pajenk se je v Turčiji pridružil Matevžu Kamniku, ki bo tudi v prihodnji sezono igral za Arkas iz Izmirja.

Ne spreglejte