Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 4. 2018,
21.15

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

plavanje Anja Klinar Neža Klančar Tara Vovk Tjaša Vozel

Sobota, 14. 4. 2018, 21.15

6 let

Klinarjeva zmaga in drugo mesto v Eindhovnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Anja Klinar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Plavalka Radovljice Anja Klinar se je na močnem mednarodnem mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem dvakrat prebila na stopničke. Na 200 m delfin je z 2:12,74 zmagala, na 400 m prosto pa je bila s 4:12,21 druga. Dvoboj z Nemko Marlene Kahler je izgubila za devet stotink sekunde.

"Izidi so nekako v skladu s pričakovanji, še več pa načrtujeva prihodnji teden v Kranju, kjer bo že vidna prva prava slika," je o nastopih Klinarjeve povedala trenerka Urška Potočnik.

Ta je pokomentirala tudi napet dvoboj na 400 m prosto, kjer je njeni varovanki do zmage zmanjkal le kanček sreče: "Anji manjka še nekaj hitrosti. Plavala je zelo enakomerno, odlično pa na drugih 200 metrih, ko je napadala, a taka je pač njena taktika na 400 m prosto. Za še boljši dosežek bo seveda morala tudi nekaj hitreje začeti."

Osebna rekorda Neže Klančar in Tare Vovk

V finalu na 100 m prosto je nastopila Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in bila z osebnim rekordom 55,65 sedma. "Neža je odlično plavala na drugih 50 metrih, začela pa je nekaj počasneje, kot sva načrtovala. Vsekakor je dovolj hitra za še boljši dosežek, a potrebuje še kakšen start in izkušnje," je ocenil njen trener Tomaž Torkar. S 53,65 je zmagala nizozemska olimpijka Ranomi Kromowidjojo.

Tretja Slovenka na tekmi, Tara Vovk iz PK Ljubljana, je bila 20. na 200 m prsno in 50. na 100 m prosto, a je v kravlu z 58,72 dosegla osebni rekord.

Dve zmagi Vozlove v Beogradu

Na mitingu v Beogradu pa je dve zmagi vknjižila Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki je bila najhitrejša na 50 in 200 m prsno. "Tukaj testiram formo pred tekmo v Kranju prihodnji teden in izida sta solidna. Glavna tekma me čaka v nedeljo, saj si na 100 m prsno želim dosežek 1:10, ali celo malo hitreje," je iz srbske prestolnice sporočila slovenska olimpijka.

Ne spreglejte