Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
25. 5. 2013,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Klemen Čebulj Luka Slabe slovenska odbojkarska reprezentanca Stožice

Sobota, 25. 5. 2013, 9.52

8 let

Klemen Čebulj: Madžari bodo padli v vsakem primeru

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po nič kaj blesteči predstavi na otvoritvi kvalifikacijskega tunrija za SP v Stožicah slovenske odbojkarje danes ob 17. uri čaka drugi test. Njihov drugi nasprotnik bo Madžarska.

Slednja je v petek doživela mali šok, saj so jih na kolena spravili nepoznani Moldavci, ki so se po treh letih vrnili na mednarodno sceno. Nad porazom je bil presenečen tudi slovenski selektor Luka Slabe, ki si je seveda tudi drugo tekmo prvega dne ogledal v celoti. "Glede nato, da gre za eno nekdanjih republik Sovjetske zveze, igrajo Moldavci zelo moderno odbojko. Igrajo hitro igro, tudi njihova obrambna postavitev je taka kot so trendi v moderni odbojki. Imajo zelo dobrega korektorja Pantirija in kapetana Sintova, ki je pravi motor ekipe, tudi organizator igre je izredno raznovrsten, pa tudi drugi igralci delujejo zelo dobro. Resnično so prava ekipa. Ne nam, ne Izraelcem ne bo lahko. Več sem pričakoval od madžarske ekipe. Imel sem jih celo boljše od Izraelcev, toda danes bo nov dan, tudi njihov selektor bo verjetno spremenil zasedbo, vendar mi ne smemo preveč biti v skrbeh glede teh ekip. Analize so v teku, fantom bomo dali določena navodila, predvsem pa moramo mi pri sebi urediti določene zadeve."

Tako kot z Izraelci so se Slovenci z Madžari nazadnje merili v kvalifikacijah za EP 2011. Tudi proti vzhodnim sosedom so slovenski odbojkarji dobili obe tekmi. Če v Mariboru z rezultatom 3:0 ni bilo težav, pa so se mučili v Tel Avivu, kjer je potekal drugi turnir. Slovenija je zmagal šele po petih nizih, glavni mož takrat še čete Veselina Vukoviča pa je bil z 18 točkami Vid Jakopin.

Da pride proti ranjenim Madžarom v poštev samo zmaga se strinja tudi slovenski sprejemalec, Klemen Čebulj, ki je Izraelu nasul 13 točk. "Prva dva niza smo igrali kar dobro, potem pa v tretjem nerazumljivo padli. To si proti boljšim ekipam ne bomo smeli privoščiti, saj te lahko tak padec lahko stane tudi zmage. Proti Madžarki bomo šli na polno, naša naloga bo tudi igrati koncentracijo skozi celotno srečanje. Ni kaj za dodati, Madžari bodo padli v vsakem primeru."

Ne spreglejte