Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2015,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mateja Šimic Jaroslav Kovačič triatlon

Petek, 4. 12. 2015, 16.25

8 let

Kdo je najbolj prepričal v teku, kolesarjenju in plavanju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mateja Šimic in Jaroslav Kovačič sta triatlonca leta 2015 po izboru Triatlonske zveze Slovenije.

Nagradi za posebne dosežke je dobil paratriatlonec Alen Kobilica in David Pleše, prvi Slovenec z zmago v seriji ironman med profesionalci, najboljša mlada triatlonca pa sta Eva Skaza in Matevž Planko.

"Ni mi veliko priznanje, ker sem preprosto že 20 let najboljša v Sloveniji"

Šimičeva je že vrsto let najboljša slovenska triatlonka, letos pa je na dveh tekmah za svetovni pokal končala med prvo deseterico. Junija je bila peta v mehiškem Huatulcu, marca pa deveta v New Plymouthu na Novi Zelandiji. Petintridesetletnica je v tej sezoni izpolnila cilj, zbrala je dovolj točk za nastop na svojih drugih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016. Tretjo nagrado po vrsti ji je predal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenija Bogdan Gabrovec.

"Nagrada mi ni veliko priznanje, ker sem preprosto že 20 let najboljša v Sloveniji. Je pa potrditev, da sem na pravi poti, da s trenerjem delava pravilno. Izziv bi mi bil, če bi ga dobila kakšna druga punca, da bi se morala potem potruditi, da bi ga naslednje leto spet osvojila," je iskreno začela Šimičeva.

"Skoraj dve leti se pripravljam na OI. Misli so usmerjene na nastop, progo poznam, moj motiv, izziv je, da bom najbolje pripravljena v Riu. Da bom tam lahko pokazala vse svoje sposobnosti. Za London je bil izziv, da sem se na koncu uvrstila skozi mišjo luknjico. Zmanjkalo mi je časa, da bi se v miru pripravila na olimpijski nastop. V Riu bi rada kariero kronala z odličnim nastopom," se je proti Braziliji ozrla Ljubljančanka, ki se že vneto pripravlja na novo sezono.

"Zmeraj se najde kaj, kar se da popraviti. Po eni strani me to veseli, ker pomeni, da lahko napredujem. Nekaj smo si izbrali, kaj bi lahko popravili, vsega se ne da. Delamo na tem. Določen napredek se vidi. Dejstvo pa je, da je treba tekmovati, da ostaneš v ritmu in se v tem smislu pripraviš na olimpijski nastop," je zaključila Šimičeva.

Srebro na EP v dolgem triatlonu

Kovačič je prepričal in dobil naslov po zaslugi srebra na evropskem prvenstvu v dolgem triatlonu, ki ga je septembra osvojil v britanskem Weymouthu. Tudi Kovačič je že na treningih za novo sezono, zato ga na podelitvi ni bilo.

Odlična sezona je za Kobilico, ki je marca v Buffalo Cityju v Južnoafriški republiki prvič zmagal, uspeh je nato ponovil maja v Madridu. Julija je na evropskem prvenstvu osvojil svoje prvo odličje, bil je drugi v Ženevi, na septembrskem svetovnem prvenstvu v Chicagu je ostal brez medalje, končal je na četrtem mestu. Pleše si je nagrado prislužil s prvo slovensko profesionalno zmago oktobra v Barceloni, sicer pa je bil še trikrat med prvo deseterico.

Eva Skaza je bila udeleženka premiernih evropskih iger v Bakuju, štirikrat je končala med prvo deseterico na tekmah evropskega pokala, bila 23. na SP med mladinkami v Chicagu, medtem ko je Matevž Planko SP končal na 22. mestu, na tekmah evropskega pokala je bil dvakrat na stopničkah.

Ne spreglejte