Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 9. 2014,
11.34

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miloš Janša Iztok Čop veslanje

Ponedeljek, 22. 9. 2014, 11.34

5 let, 8 mesecev

Kdo bo nasledil zimzelenega Miloša Janšo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novi predsednik veslaške zveze Jošt Dolničar se pospešeno ukvarja z iskanjem zamenjave. Upa, da bodo imeli najboljši slovenski veslači novega selektorja vsaj do začetka oktobra.

"Postopek je še vedno v teku. Opravljam določene pogovore, preverjam možnosti, iščem informacije in upam, da bom imel v naslednjih tednih ustrezne rešitve, ki jih bom v skladu s pravili predlagal pristojnim organom," je ob robu državnega prvenstva na Bledu dejal Dolničar in dodal, da upa, da bodo postopki končani v začetku oktobra.

Domači nabor za zamenjavo Miloša Janše je skromen, neuradno se omenja mariborskega trenerja Dušana Juršeta, Dolničar naj bi opravljal tudi pogovor z Iztokom Čopom, ki pa ima druge izzive.

Ostaja še peščica manj uveljavljenih trenerjev. "Zamenjavo iščemo v Sloveniji, preverjamo tudi možnosti v tujini, a konkretno o imenih še ne morem govoriti," na navržena imena odgovarja Dolničar.

Strokovnjak iz tujine je manj verjetna možnost, saj na VZS trenutno ni ustreznih financ za plačilo strokovnjaka. "Finančni položaj je tak, da bo to težko, a sem optimist in iščemo nek sistem, ki bo ugoden za slovensko veslanje. Velja razmišljati tudi o spremembi odnosa med predsednikom, selektorjem, trenersko komisijo, kar naj bi na koncu zagotovilo ustrezno delo. Vem, da bo težko stopiti v Miloševe čevlje, saj je našemu športu dal res veliko."

Dolničar upa, da bo Janša ostal vpleten v veslanje

Želja Dolničarja je, da tudi Janša še naprej ostane aktiven v stroki. "Upam, da bo še naprej intenzivno delal v klubu in posledično še lahko naprej sodeloval v reprezentančnih programih. Želim pa nov veter na čelu reprezentance, ki bi povezoval klube med sabo."

Tudi obdobje menjave selektorja je po mnenju Dolničarja pravo, saj gre za del sezone, ko je delo skoncentrirano na klube. A posamezni veslači že zahtevajo novo ime, da bodo vedeli, kaj jih čaka v letu 2015, s kom bodo sodelovali in kakšni bodo programi."

Razlog za zamenjavo so bili predvsem slabi rezultati v lanski in posebej v letošnji sezoni, ko so veslači najprej razočarali na evropskem prvenstvu v Beogradu, izkupiček svetovnega prvenstva v Amsterdamu pa je bila zmaga dvojnega četverca v finalu C, cilj odprave pa je bil dvakrat boj za finale in nastop med najboljšo šesterico.

"Moja ocena je, da je delo v zadnjem času manj učinkovito kot prej, ko smo imeli odlične izide in Milošu Janši vse zasluge za to. Trenutno tega napredka izidov ni bilo videti in odločitev je zgolj posledica tega dejstva. Še vedno pa bo delo temeljilo na klubih, ti se nato med sabo povezujejo na nivoju reprezentance in dosegajo maksimum na mednarodni ravni."

Pospešene priprave na svetovni pokal

Zveza se pospešeno ukvarja tudi s svetovnim pokalom, ki ga bo Bled gostil prihodnje leto. "Aktivnosti za tekmovanje že potekajo, na srečo pa smo imeli v zadnjem obdobju veliko dogodkov, tudi svetovno prvenstvo 2011 in temeljimo na organizaciji že opravljenega," še pravi Dolničar.

Ta je bil zelo zadovoljen tudi z organizacijo sobotne veteranske regate. Bled bo v letu 2017 namreč gostil veteransko svetovno prvenstvo, kjer upa na dobro udeležbo. Tudi domačih veslačev, saj so se že na sobotni tekmi predstavili nekdanji olimpijci Matija Pavšič, Andrej Hrabar in Matej Prelog. "Zelo smo zadovoljni, da smo med bivše veslače pripeljali ta tekmovalni pridih. Upam, da bomo s tem lahko razširili bazo za SP 2017."

Ne spreglejte