Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2024,
10.05

Osveženo pred

3 ure, 21 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

plavanje Kaylee McKeown

Petek, 27. 9. 2024, 10.05

3 ure, 21 minut

Kaylee McKeown izboljšala svetovni rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Kaylee McKeown | Kaylee McKeown je izboljšala svetovni rekord na 100 metrov hrbtno v kratkih bazenih. | Foto Guliverimage

Kaylee McKeown je izboljšala svetovni rekord na 100 metrov hrbtno v kratkih bazenih.

Foto: Guliverimage

Avstralska plavalna zvezdnica Kaylee McKeown je izboljšala svetovni rekord na 100 metrov hrbtno v kratkih bazenih, potem ko se je šele tik pred zdajci odločila, da se po olimpijskih junaštvih prijavi na avstralsko prvenstvo. Medtem ko večina reprezentantov počiva, je McKeown dejala, da ji je dolgčas sedeti doma in se prijavila na DP v Adelaidi.

Pred komaj nekaj tedni je namreč 23-letna Kaylee McKeown v Parizu osvojila olimpijski zmagi na na 100 in 200 m hrbtno, s čimer je ponovila veliki uspeh iz Tokia 2020.

Nato se je - bolj za šalo kot zares - prijavila na domače prvenstvo v kratkih bazenih in sinoči na 100 m hrbtno odplavala nov svetovni rekord 54,56 sekunde.

"Malo se mi je že mešalo, ko sem sedela doma, zato sem se pred dvema tednoma odločila, da skočim nazaj v bazen. Nisem se posebej pripravljala, samo malo sem povečala število treningov in očitno se je obrestovalo," je dejala McKeown.

Bo nastopila tudi decembra na SP v Budimpešti? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bo nastopila tudi decembra na SP v Budimpešti? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

McKeown se je zaradi svojih olimpijskih zmag že uvrstila na decembrsko svetovno prvenstvo v kratkih bazenih v Budimpešti, vendar je dejala, da ni odločena, ali bo na Madžarskem res plavala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Videla bom, kako se bom počutila po nekaj tekmah. Ne vem, če si želim decembra nastopiti na kratkih progah. Vendar si ne nalagam nobenega pritiska," je dejala McKeown, ki bo v Adelaidi nastopila tudi na 200 m hrbtno.

Kaylee McKeown
Sportal Kaylee McKeown prva v zgodovini z vsemi rekordi v hrbtnem slogu
Ne spreglejte