Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 4. 2017,
19.25

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Benjamin Savšek Peter Kauzer Tacen kajak kanu

Sobota, 1. 4. 2017, 19.25

7 let

Tacen, 1. dan

Kauzer ugnal olimpijskega prvaka, zmagal tudi Savšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Peter Kauzer Rio 2016 finale | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prvi dan mednarodnega tekmovanja v slalomu na divjih vodah v Tacnu so se izkazali Peter Kauzer in Benjamin Savšek, ki sta zmagala med kajakaši oziroma kanuisti, Urša Kragelj, ki je bila druga med kajakašicami, in Janoš Peterlin, ki je bil med kajakaši tretji.

V konkurenci kajakašev je Kauzer olimpijskega prvaka Britanca Joeja Clarka prehitel za 1,82 sekunde, na tretje mesto pa se je uvrstil Kauzerjev klubski kolega Janoš Peterlin. Med najboljšo deseterico, na devetem mestu, je tekmo končal Celjan Simon Brus.

Tudi med kanuisti je zmaga po zaslugi Savška ostala doma. Za 84 stotink sekunde je prehitel olimpijskega podprvaka Mateja Benuša iz Slovaške. Tretji je bil Švicar Thomas Koechlin, peti Anže Berčič, osmi Jure Lenarčič, deseti pa Luka Božič.

Med kajakašicami je Kragljeva priveslala do drugega mesta, zaostala je le za Avstrijko Corinno Kuhnle, ki ji Tacen očitno res leži, saj je leta 2010 tu osvojila naslov svetovne prvakinje. Tretja je bila še ena Avstrijka, Viktoria Wolffhardt. Ajda Novak je zasedla peto mesto, Eva Terčelj pa deseto.

Svoje predstavnice so Slovenci imeli tudi med kanuistkami, kjer je najboljši rezultat postavila Nina Bizjak s petim časom finala, Lea Novak je bila sedma, Alja Kozorog pa deseta. Zmagala je Slovakinja Sona Stanovska pred Ukrajinko Viktorijo Us in Čehinjo Moniko Jančovo.

V konkurenci dvojcev sta slavili češki posadki Jonaš Kašpar/Marek Šindler in Ondrej Karlovsky/Jakub Jane pred Slovakoma Petrom in Pavolom Hochschornerjem.

V nedeljo na progi, ki bo junija gostila evropsko prvenstvo, slalomiste čaka še ena tekma. Prva vožnja se bo začela ob 10. uri, finale pa ob 14. uri.

Solkanu mladinsko EP

Direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc bo v prihodnjih dveh letih predstavnik evropske kajakaške zveze (Eca) v mednarodni zvezi (ICF). Tako so izvolili delegati na kongresu Ece v Bukarešti. Ob Jelencu bosta predstavnika Ece v ICF še Španka Marta Felpeto Lamas in Hrvat Branko Lovrić.

V Bukarešti so izbirali tudi prireditelje prihodnjih prvenstev v različnih kajakaških disciplinah. Solkan bo organizator evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah v sezoni 2020.
Ne spreglejte