Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
28. 7. 2011,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Kauzer Eva Terčelj

Četrtek, 28. 7. 2011, 10.28

8 let

Kauzer: Ne more ti postati dolgčas na progi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko so nekateri slovenski slalomisti na divjih vodah že podali oceno nove olimpijske proge, je svoje mnenje povedal tudi naš najboljši kajakaš Peter Kauzer.

Po nekoliko neuspešnem nastopu na evropskem prvenstvu v Španiji, kjer je bilo prisotne tudi nekaj smole (ob transportu se mu je čoln poškodoval do te mere, da ni bil več za uporabo), je 27-letni Hrastničan v nadaljevanju sezone postavil stvari na svoje mesto. Kauzer ima z letošnjih tekem svetovnega pokala že dve zlati medalji v svoji vitrini. Zmage se je veselil v domačem Tacnu in v francoskem L'Argentieru, tekma v nemškem Markleeberg pa se mu je popolnoma ponesrečila in tako pristal na zanj izredno skromnem 38. mestu.

Kauzer, ki ima z olimpijskimi igrami še neporavnane račune, na račun nove olimpijske proge v kajakaškem Lee Valley centru nima nikakršnih pripomb. "Proga je zelo v redu. Vsaka vožnja posebej je pravi izziv, tako da ti ne more postati dolgčas na njej. Potreben je izreden občutek za vodo. Če ujameš pravi ritem, je veslanje po progi pravi užitek, če pa zamudiš "timing" zavesljajev, je ritem izredno težko dobiti nazaj. V treningih tukaj izredno uživam, tako da se veselim tekme in treningov, ki pozneje še sledijo," je povedal trinajsto uvrščeni z olimpijskih iger v Pekingu. Kot zanimivost velja povedati, da Infostrada, podjetje, ki se ukvarja s statistiko športa, Kauzerju na olimpijskih igrah v Londonu napovedujejo srebro, zmaga pa bi šla v roke Italijanu Danielu Molmentiju, ki je aktualni svetovni prvak s Tacna.

Podobnega mnenja je Terčeljeva

Podobne občutke o progi deli tudi kajakašica Eva Terčelj. "Prvi občutki na novi olimpijski progi so dobri, proga je sicer tehnično zahtevna, saj ima veliko "rol", ki ustavljajo in pobirajo čolnu hitrost. Drugače pa je razgibana in ponuja številne zanimive kombinacije, zato je res užitek veslati po takšni divji vodi," je povedal nova evropska prvakinja do 23-let in s tem rezultatom dokazala, da velja nanjo še kako resno računat za olimpijski nastop.

Ne spreglejte