Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
22. 5. 2011,
17.49

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer Dejan Kralj Jure Meglič

Nedelja, 22. 5. 2011, 17.49

1 leto, 1 mesec

Kauzer drugi v Tacnu, boj za reprezentanco bo še hud

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo so v Tacnu na tekmi za ICF točke, ki je štela tudi za izbirno tekmo, potekale še polfinalne in finalne vožnje. Od naših se je najbolje odrezal Peter Kauzer.

V konkurenci kajakašev, kjer je konkurenca največja, se je na drugo mesto zavihtel Peter Kauzer, ki je v finalni vožnji zaostal le za Nemcem Fabienom Dorflerjem, tretji pa je bil Američan Scott Mann. Kauzer pa je bil tudi edini, ki se je uspel uvrstiti v finalno vožnjo. Dejan Kralj je bil 12., Jure Meglič, ki ima poleg Kauzerja zagotovljeno mesto v reprezentanci, pa je bil 17. "Forma za evropsko prvenstvo, ki bo čez tri tedne v Španiji, se počasi vzpenja. Tokrat je bilo prvič, ko sem ga malo 'pošponal' po progi , a čoln enostavno ni stekel. Imel sem kar nekaj napak, tako da sem po mojem mnenju izgubil dve ali tri sekunde," je pokomentiral današnje vožnje aktualni evropski prvak, ki takoj po tekmi naslednji teden v Solkanu,odhaja v Španijo, kjer se bo v miru pripravljal na evropsko prvenstvo. Spomnimo, da je Hrastničan leta 2009 tam osvojil naslov svetovnega prvaka.

Hočevar je imel zelo natrpan urnik

Med kanuisti so bili v finalu trije slovenski čolni. Najbolje od Slovencev je s progo opravil domačin Anže Berčič, ki si je priveslal 5. mesto, 7. je bil izkušeni Simon Hočevar, 10. mesto pa si je priboril bronasti z EP v Kraljevu Blaž Cof. Hočevar je imel precej naporen konec tedna, saj tekmoval v dveh disciplinah. Najprej v kanuju enosedu, nato pa še skupaj s Kraljem v dvojcu. "Kakor se je ta konec tedna razpletlo, moram biti zelo zadovoljen. Potrebujem le še eno solidno vožnjo v Solkanu, potem pa mislim, da sem zelo blizu reprezentanci," je takoj po prihodu z vode dejal Hočevar, ki je nekoliko tarnal nad natrpanim urnikom. "Dva dni po štiri vožnje na dan je preveč. Na svetovnih in evropskih prvenstvih je to nekoliko lažje, ko je tekmovanje raztegnjeno na štiri dni. Ko pa je vse speljano v dveh dneh, in to vsako vožnjo na 'polno', je res naporno," je še povedal evropski prvak z leta 1996, ki je povedal, da ni imel večjih sprememb v svojemu treningu. Slavil je Francoz Thomas Martin, drugi je bil Italijan Roberto Colazingari, tretji pa je bil še en Francoz Edern Le Ruyet.

Sašo in Luka sta varčevala z močmi

Najštevilčnejšo zasedbo v finalu smo imeli Slovenci v kanuju dvosedu. Tam so nastopili kar štirje slovenski čolni. Po pričakovanjih sta od naših najbolje s progo opravila Luka Božič in Sašo Taljat , ki sta bila 3., takoj za njima sta se uvrstila dvojec Urban Jarc/Luka Slapšak, 5. pa sta bila Dejan Kralj in Simon Hočevar. Brata Janežič sta bila na koncu 8. Luka in Sašo sta bila z današnjim nastopom nista bila zadovoljna, včeraj pa ji maje čoln bolje stekel.

''Z včerajšnjim nastopom sva zadovoljna, ker je bila proga dovolj tekoča in hitra za naju, danes pa nama proga ni najbolje ležala. Prevečkrat je bilo treba poganjat čoln, kar nama ne leži najbolj,'' je povedal Sašo, ki od naslednje tekme v Solkanu več pričakuje. ''Proga v Solkanu nama bolj leži. Solkanska proga je le nekoliko hitrejša in nama bolj pisana na kožo. Bomo videli,'' je še za konec dejal starejši član primorske posadke, ki nam je kasneje še zaupal, da je bil Luka pred kratkim bolan in da sta morala nekoliko varčevati z močmi na progi.

Nina Mozetič letos bolj sproščena

Med dekleti je svojo premoč zopet pokazala Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je tokrat le za šest stotink premagala Francozinjo Marie Zelia Lafont, tretja pa je bila Čehinja Katerina Kudejova. Od naših je bila najboljša Nina Mozetič, ki je na koncu končala na 6. mestu, Eva Terčelj je bila 9., naša najboljša Urša Kragelj, ki že ima zagotovljeno mesto v reprezntanci, je na progi izpustila vrata in pristala na 10. mestu. V nedeljo najboljša Nina Mozetič se je letošnjih izbirnih tekem lotila bolj sproščeno. "Za razliko od prejšnjih let sem letos na izbirnih tekmah veliko bolj sproščena. Treningi in občutki na vodi so zelo dobri in komaj že čakam naslednji dve izbirni v Solkanu, kjer je moja domača proga," je povedala Nina, ki je po prihodu nekoliko pogledovala po spodnjem delu čolna. Očitno je nasedla na skalo, saj je bil nivo vode na tacenski progi nekoliko nižji kot po navadi.

Slovenska reprezentanca bo dokončno znana naslednji konec tedna, ko bo na sporedu še tekma v Solkanu. Karte so za enkrat še povsod odprte, tako da bo boj za mesta v reprezentanci še hud.

Ne spreglejte