Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2019,
13.25

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Natisni članek

golf Katja Pogačar

Torek, 6. 8. 2019, 13.25

4 leta, 8 mesecev

Katja Pogačar postavila nov mejnik v slovenskem golfu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Katja Pogačar | Katja Pogačar je prvič zaigrala na enem od petih največjih turnirjev na svetu. | Foto Vid Ponikvar

Katja Pogačar je prvič zaigrala na enem od petih največjih turnirjev na svetu.

Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska golfistka Katja Pogačar je v svoji tretji sezoni kot profesionalka prvič zaigrala na takoimenovanem 'majorju' oziroma enem od petih največjih turnirjev na svetu. Na prvenstvu Velike Britanije v bližini Londona, kjer so se najboljše igralke sveta potegovale za nagradni sklad 2,7 milijona evrov, je za dva udarca zgrešila rez.

golf splošna ženske
Sportal Slovenija na krilih Pie Babnik za las zgrešila boj za medalje

Štiriindvajsetletna Ljubljančanka Katja Pogačar se je kot prva Slovenka uvrstila na British open zahvaljujoč 27. mestu v skupni razvrstitvi evropske turneje. Igrišče Woburn s parom 72 je odigrala s 73 in 75 udarci ter tako končala v drugi polovici nastopajočih.

Prvič v karieri igrala z vsemi najboljšimi na svetu

Bolečine v dlani so le še preteklost. | Foto: Vid Ponikvar Bolečine v dlani so le še preteklost. Foto: Vid Ponikvar "Čeprav sem zgrešila rez, je bila to enkratna izkušnja. Prvič v karieri sem igrala z vsemi najboljšimi igralkami na svetu in spoznala, da sploh niso nič tako posebnega. Začetne udarce imamo vse približno enako dolge, razlika se nato dela le pri kratki igri in na zelenicah. Tudi vse ostale spremljajoče zadeve so bile na vrhunski ravni, tako da teh dni ne bom nikoli pozabila," je povedala Pogačarjeva.

Edina Slovenka, ki nastopa med profesionalkami, je imela v preteklih mesecih nekaj težav s poškodbo dlani, zato je igrala pod pričakovanji. "Spremenila sem prijem palice in posledično staknila prvo nekoliko resnejšo poškodbo v karieri. Pri tovrstnih zadevah je počitek praktično edino zdravilo, zato sem si pred British opnom vzela nekaj tednov odmora, zdaj po tej enkratni izkušnji pa se brez bolečin podajam v zaključni, odločilni del sezone," je dodala slovenska golfistka.

Do konca sezone med prvih 35 igralk?

Zagnano se bo lotila nastopov na turneji Symetra. | Foto: Vid Ponikvar Zagnano se bo lotila nastopov na turneji Symetra. Foto: Vid Ponikvar Pogačarjeva letos prvič nastopa na dveh turnejah - evropski (Ladies European Tour) in ameriški (Symetra Tour), ki je hkrati kvalifikacijska za najelitnejšo turnejo LPGA (Ladies Professional Golf Association).

"Moja želja je bila od nekdaj igranje na LPGA. To je največ, kar lahko dosežeš v golfu in tudi denarne nagrade so tam veliko višje kot drugje. Zdaj ko sem videla vse te igralke in se prepričala, da mi do cilja ne manjka veliko, se bom še bolj zagnano lotila nastopov na turneji Symetra. Trenutno sem v skupni razvrstitvi na 80. mestu, moja želja na koncu sezone pa je uvrstitev med prvih 35 igralk, ki bodo brez kvalifikacij napredovale na LPGA," je povedala Katja Pogačar.

Ta teden bo Pogačarjeva igrala na prvenstvu Škotske, konec avgusta pa bo odpotovala v ZDA, kjer jo septembra in oktobra čaka pet odločilnih turnirjev na Symetra Touru.

Med potnicami za Tokio

Z dobrimi igrami v zaključku sezone bi Pogačarjeva izboljšala tudi uvrstitev na svetovni računalniški lestvici Rolex, ki bo naslednje leto služila za določitev potnic na olimpijske igre v Tokio. Trenutno Pogačarjeva zaseda 365. mesto na svetu, na lestvici za OI je 57., v Tokiu pa bo nastopilo šestdeset igralk.

Shane Lowry
Sportal Lowry do prve zmage na največjih golfskih turnirjih
Ne spreglejte