Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
17. 12. 2014,
2.31

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ACH Volley odbojka liga prvakov liga prvakov Tomi Šmuc Jan Klobučar Andrej Flajs

Sreda, 17. 12. 2014, 2.31

3 leta, 10 mesecev

Kapetan ACH Volleyja ni prepričan, da bo zdržal vso tekmo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
ACH Volley se bo danes ob 20. uri v Tivoliju udaril z Budvansko Rivijero, kjer bo lovil prvo zmago v tej sezoni lige prvakov. Naloga ne bo lahka, saj je črnogorski prvak pred 14 dnevi gladko zmagal.

Oranžni zmaji so po treh krogih neuspešno naskakovali točke. Najprej so izgubili v Berlinu, sledil je poraz v Ljubljani proti Poljakom, pred 14 dnevi pa so kapitulirali tudi v Črni gori. Danes imajo slovenski prvaki idealno priložnost, da se maščujejo Budvi in si zagotovijo pomembno zmago, ki bi jih vsaj v teoriji ohranila v boju za nadaljevanje Evrope v pokalu CEV.

"Za razliko od prve tekme zdaj veliko bolj vemo, kako Budva igra. Gre za vse prej kot lahkega nasprotnika, saj so osvojili že pet točk. Čeprav smo mislili, da bodo Poljaki pometli s konkurenco, ni tako. Skupina je zelo izenačena, žal je tako, da smo mi na zadnjem mestu brez točk," je na uvodu povedal trener ACH Volleyja Tomi Šmuc. "Cilj je jasen. Želimo si zmage pred domačimi gledalci. Če nam bo uspelo prekiniti njihov ritem igre, bomo na dobri poti, da se maščujemo in osvojimo prve točke."

Klobučar prvič tudi v ligi prvakov

Za razliko od prve medsebojne tekme z Budvo bodo zmaji močnejši za povratnika po poškodbi Jana Klobučarja, ki bo sploh prvič nastopil v letošnji lig prvakov. Nekaj težav pa ima kapetan Andrej Flajs: "Vrnitev Klobučarja pozdravljam, saj naši ekipi veliko pomeni. Koliko ga bom obremenil, bom videl šele nekaj ur pred tekmo, saj imamo nekaj težav z boleznijo kapetana Andreja Flajsa," dodaja Šmuc, ki je še povedal, da drugih težav nimajo. Malce se jim pozna le utrujenost zaradi napornega ritma.

Ljubljančani so do četrtega kroga pred sezono zagotovo pričakovali vsaj kakšno točko, zdaj pa te ni. Kakšno je vzdušje v ekipi? "Moramo reči, da vzdušje ni slabo. Zagotovo ni tako, kot bi bilo, če bi na svojem računu že imeli kakšno točko. Všeč mi je, da fantom ni vseeno, saj so nas pred začetkom Evrope tako rekoč vsi označili za statiste. Imeli smo svoje priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. Fantje so videli, da lahko igramo z ekipami v skupini, zato jim najbrž ni najlažje. A to je sestavni del športa."

Črnogorci razmišljajo le o zmagi

Kristalno jasno je, da so tudi Črnogorci v slovensko prestolnico prišli po nič drugega kot tri točke, ki bi jih vpletle v boj za prva dva mesta v skupini. "Pričakujemo težko tekmo, težjo od prve v Budvi. Mi imamo svoje prednosti in kakovosti, prav tako pa jih ima ACH Volley, zato pričakujem, da bodo tekmo pred domačimi gledalci odigrali dobro. Verjamem pa v svojo ekipo in verjamem v to, da bomo zmagali," je razkril načrte trener Budvanske Rivijere Slobodan Boškan.

Ne spreglejte