Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
18. 12. 2014,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Klobučar odbojka liga prvakov liga prvakov ACH Volley

Četrtek, 18. 12. 2014, 16.04

8 let

Junak srečanja ostal skromen: V kolektivnih športih ne odloča posameznik

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ne samo da je ACH Volley v ligi prvakov osvojil prve točke, v velikem slogu se je po poškodbi na evropska igrišča vrnil tudi Jan Klobučar, ki je bil eden najzaslužnejših za zmago nad Budvo.

Po prepotrebni zmagi za samozavest pred nadaljevanjem sezone sta Jana Klobučarja na vso moč hvalila tako trener Tomi Šmuc kot tudi kapetan Andrej Flajs. Lepše vrnitve v ligo prvakov si ni mogel želeti. "Občutki so seveda dobri, a tako je vedno, ko ekipa zmaga. Mislim, da ni pošteno, da se hvali samo mene, za zmago v kolektivnih športih ni dovolj en sam igralec, zato je za prve točke zaslužna celotna ekipa," ostaja skromen 22-letni odbojkar, ki je proti Budvi dosegel 11 točk ter bil za Američanom Ericom Mochalskim (15) in Avstralcem Nathanom Robertsom (13) tretji po točkah v vrstah ACH Volleyja.

Vse skupaj malce pokvarila lažja poškodba gležnja

"Lepo je bilo po dolgem času spet zaigrati v ligi prvakov. Mislim, da je šlo vse tako, kot mora, tudi počutil sem se v redu, na koncu pa ne vem, kaj je bilo. Očitno res nimam sreče," se s ciničnim smehom spominja poškodbe gležnja ob koncu tekme s Črnogorci. "Težko je po enem dnevu napovedati, kako dolgo bom ponovno odsoten. Na prvi pogled ni prehudo, a bomo videli. Upam, da se čim prej spet vrnem na igrišča."

Tako upamo tudi mi, saj je Klobučar izpustil že prvi del sezone zaradi ukleščenih živcev, ki potekajo iz hrbtenice čez ključnico. Odlični sprejemalec je potrdil, da sicer vse še ni tako, kot bi moralo biti, a se vse skupaj s pomočjo terapij hitro izboljšuje, tako da je na dobri poti, da to na začetku skrivnostno težavo dokončno pahne v preteklost.

Vesel zmage in prvih točk, a posel še ni končan

ACH Volley je že pred prvo tekmo s črnogorskim prvakom napovedoval zmago, na koncu pa ostal praznih rok. Zmaga pred domačimi gledalci v Tivoliju je bila zato še toliko slajša. "Vedeli smo, da Budva dobro igra, a vseskozi smo čutili, da v Črni gori nismo prikazali vsega, kar znamo. To se je v Tivoliju tudi pokazalo. Že dvakrat v tej sezoni lige prvakov smo bili blizu točk, a so se nam vedno izmuznile, malce zaradi lastnih napak, malce zaradi boljše igre nasprotnika v ključnih trenutkih, zdaj pa se nam je končno povrnilo in smo osvojili prvo zmago in prve točke," je tako kot celotna zasedba z uvodnimi tremi točkami zadovoljen mladi odbojkar.

Zgodba v ligi prvakov še zdaleč ni končana. Zmaga sama po sebi ne pomeni veliko, če je ne bodo v zadnjih dveh krogih še oplemenitili. "Kar zadeva ligo prvakov, bomo morali še veliko narediti, če se hočemo vplesti v boj za pokal CEV. Tri točke bodo premalo, menim pa, da za prvi dve mesti in uvrstitev v izločilne boje nimamo več možnosti. Vseeno se bomo borili do konca, naredili bomo vse, da ostanemo v Evropi. Če se vse izide po idealnem scenariju, bi nam to moralo uspeti."

Le še Krka, potem pa krajši počitek

ACH Volley pred krajšim počitkom in prazniki v ponedeljek čaka še obračun s Krko, ki bo tudi zadnji obračun prvega dela državnega prvenstva. Oranžni zmaji so v tej sezoni nanizali 17 zmag v 1. DOL, štiri v pokalu in eno v ligi prvakov, zagotovo pa bodo naredili vse, da v ponedeljek pade še Krka in se od starega leta poslovijo s 23. zmago v tej sezoni.

Pokal vrniti v Ljubljano

Po počitku jih sredi januarja čaka zaključni turnir slovenskega pokala, vsekakor si želijo v svoje vitrine vrniti pokalno trofejo. "Zavedamo se, da se pokal ne bo osvojil sam. To smo na grd način izvedeli lani v polfinalu, tudi letos v četrtfinalu smo hodili po robu. To sta dve zelo dobri in koristni šoli. Naš edini cilj je, da gremo v Šempeter po zmago, vse drugo bo razočaranje. Če bomo igrali tako, kot znamo, mislim, da ne bi smelo biti težav," sklene pogovor 22-letni odbojkar.

Ne spreglejte