Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2024,
12.13

Osveženo pred

2 dneva, 13 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

Natisni članek

Telekom Slovenije Anita Horvat Tine Urnaut Janja Garnbret Janja Garnbret

Četrtek, 4. 7. 2024, 12.13

2 dneva, 13 ur

Janja Garnbret, Tine Urnaut in Anita Horvat opozarjajo na številne žaljive in sovražne komentarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68
Janja Garnbret Slovenska Bistrica | Janja Garnbret | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Janja Garnbret

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Na evropskem prvenstvu v nogometu so slovenski navijači pokazali, kaj pomeni srčno in športno navijanje. S svojim navijanjem in spodbujanjem so v najtežjih trenutkih dajali zagon našim nogometašem, za kar so se jim ti zahvalili na sprejemu, ki je v torek potekal v Ljubljani. Žal pa so športniki predvsem v digitalnem svetu še vedno pogosto tarče diskreditacij, žaljivk, različnih opazk, negativnih komentarjev, tudi sovražnega govora, in sicer ne glede na to, kakšne rezultate dosegajo.

Na to opozarjajo tudi naši olimpijci – plezalka Janja Garnbret, odbojkar Tine Urnaut in atletinja Anita Horvat, ki so bili vsi v svojih karierah tarče sovražnih komentatorjev. Zato so se športniki združili ter navijače pozivajo, naj za vse tako v živo kot v digitalnem svetu navijajo športno. Nenazadnje, negativni komentarji in žaljivke, napisane v digitalnem svetu (naj gre za družbena omrežja ali spletne komentarje), športnike bolijo enako, kot jih boli vsak poraz, ter vplivajo na njihovo motivacijo.

V okviru iniciative Telekoma Slovenije tako Janja Garnbret, Tine Urnaut in Anita Horvat z odločnimi tleski sovražne komentarje na svoj račun spreminjajo v spodbudna sporočila.

Telekom Slovenije z iniciativo Navijajmo pametno nagovarja športni del vedenja in navijanja. Na ta način nadgrajuje sporočila platforme Uživajmo pametno, v okviru katere ozavešča o pametni, to je uravnoteženi, varni in odgovorni rabi digitalnih tehnologij.

"S športniki, za katere bomo navijali na olimpijskih igrah, želimo pokazati, da lahko skupaj prispevamo k spodbudnejšemu in bolj podporno naravnanemu digitalnemu okolju. Nihče ne bi smel biti tarča žaljivk, diskreditacij ali najrazličnejših opazk, pa naj gre za športnike, mladostnike ali kogarkoli drugega. Želimo soustvarjati družbo, v kateri prevladujejo pozitivne vrednote in medsebojno spoštovanje, kar je tudi namen naših aktivnosti," pravi Andreja Lenart, direktorica marketinga v Telekomu Slovenije.

Preberite še:

Pariz 2024
Sportal Mok zavrnil novice o odpovedi iger v Parizu
slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Na voljo vstopnice za olimpijski odbojkarski turnir
Slovenska odbojkarska reprezentanca : Srbija, Stožice
Sportal Slovenski odbojkarji bodo olimpijsko premiero doživeli proti Kanadčanom
 
Ne spreglejte