Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka državno prvenstvo finale Nova KBM Branik Calcit Volleyball Iza Mlakar

Torek, 1. 4. 2014, 20.22

8 let

Iza Mlakar s kar 37 točkami popeljala Mariborčanke do pomembne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Nove KBM Branika so dobile tudi drugi dvoboj finala državnega prvenstva. V Mariboru so premagale Calcit Volleyball s 3:1. Pri domači ekipi je blestela Iza Mlakar, ki je dosegla 37 točk.

Mariborske odbojkarice so bile tudi v drugi finalni tekmi državnega prvenstva uspešnejše od kamniških, tako da sedaj v zmagah vodijo 2:0. Prvo ime tekme je bila sijajna Iza Mlakar, ki je dosegla rekordnih 37 točk.

Po nekaj minutah izenačene igre v uvodnem nizu in rezultatu 8:8, so Kamničanke, tudi po zaslugi slabega sprejema Mariborčank, na začetne udarce Tamare Borko osvojile pet točk zapored in povedle s 13:8. Toda ob bolj zanesljivi igri gostiteljic je prednost gostij v nadaljevanju tekme začela kopneti in ob drugem tehničnem odmoru skopnela na dve točki. V nadaljevanju Gorenjke niso izpustile vodstva iz rok, pred končnico so si z dobrim blokom in točkami Lane Ščuka spet priigrale pet točk prednosti (23:18) in kazalo je, da imajo odprto pot do osvojitve niza. Toda Mlakarjeva je z nekaj silovitimi udarci poskrbela za dramatični razplet, ki pa se je vseeno uspešno končal za gostje.

Drugi niz so bolje začele mariborske odbojkarice, ki so povedle s 4:2, nato pa spet zaigrale manj zbrano in zanesljivo, gostjam pa dovolile, da so osvojile pet točk zapovrstjo, povedle s 7:4 in tudi ob prvem tehničnem odmoru ohranile tri točke prednosti. Kamničanke tudi v nadaljevanju niso popuščale. Povedle so z 12:7, toda njihovo veselje ni trajalo dolgo. Mlakarjeva in Ana Starčević sta ob natančnih podajah Sare Najdič domala vsak napad ob luknjičastem bloku gostij končali s točko. Sledil je preobrat in vodstvo domačih s 16:15. Nadaljevanje je postreglo z izenačeno igro, pri rezultatu 21:21 pa si je mariborska vrsta priigrala tri točke prednosti in z enako prednostjo tudi osvojila niz.

Da je Iza Mlakar biser slovenske odbojke, je pokazal tretji niz. Korošica je potrdila razkošno nadarjenost, dosegla v nizu kar enajst točk in v treh nizih skupno 29. Niz je mineval v izenačeni igri, tehtnico na stran domače ekipe pa je prevesila prav Mlakarjeva. Rezultat je bil izenačen kar šestnajstkrat, do odločitve pa je prišlo v končnici, v kateri so Mariborčanke imele že tri točke prednosti (23:20). A so jo zapravile, nato pa v izenačeni končnici izrabile tretjo zaključno žogo za vodstvo v nizih 2:1.

"Simultanka" Mlakarjeve, podprta z odlično igro njenih soigralk, se je nadaljevala tudi v četrtem nizu. Igra domala brez napak je imela tudi rezultatski učinek. Ob prvem tehničnem odmoru so Mariborčanke vodile 8:3, ob drugem 16:11, nato pa je prednost rasla iz minute v minuto. Pri vodstvu 20:11 je bilo na dlani, da se Štajerkam obeta še druga zmaga v finalnih tekmah in da jih do naslova prvakinj loči le še korak.

Ne spreglejte