Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 5. 2023,
16.13

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

veslanje

Nedelja, 28. 5. 2023, 16.13

10 mesecev, 3 tedne

Ilar: Odstopanja od ciljev so bila majhna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Jan Ilar | Foto VZS

Foto: VZS

Slovensko veslanje je z evropskim prvenstvom na Bledu zažarelo v polni luči. Po dolgem času so imeli reprezentanti polne tribune svojih navijačev. Žal je manjkal pravi rezultatski uspeh, a selektor Jan Ilar poudarja, da so bila odstopanja od zastavljenih ciljev majhna.

Fotogalerija
1 / 11

Fotogalerija: Vid  Ponikvar/Sportida

veslanje SP Bled Rajko Hrvat
Sportal Hrvat tudi na Bledu na nesrečnem četrtem mestu

"Res smo rahlo zaostali za cilji. Največ smo pričakovali od Rajka Hrvata v lahkem enojcu, ki je bil v igri za kolajno. V tej zelo izenačeni konkurenci je nato odločala tudi dnevna forma," je za STA povedal Ilar.

Nina Kostanjšek veslanje Bled EP | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida Nina Kostanjšek je izpolnila cilje

Vse svoje cilje je s finalom B ter odličnim stopnjevanjem dosežkov izpolnila skifistka Nina Kostanjšek. Finale B je bil želja tudi za dvojec brez krmarja Jaka Čas/Nik Krebs in skifista Filipa Mateja Pfeiferja. "Pri obeh posadkah je malo zmanjkalo, pri enojcu tudi z nekaj smole. Z zmagama v finalih C in D pa so veslači v obeh čolnih dokazali, da so zastavljenim ciljem zelo blizu," je še dejal Ilar.

V splošni oceni je Ljubljančan zato strnil: "Mislim, da smo naredili korak naprej, predvsem mlajše ekipe. Domače prvenstvo pa se je izkazalo tudi za velik pritisk za vse reprezentante, kar se je seveda malo poznalo. Vsekakor verjamem, da so še boljši, kot to kažejo končne uvrstitve, saj so to na tekmah že dokazovali."

Jan Ilar | Foto: VZS Foto: VZS Najprej bo treba res temeljito analizirati

Za odgovor na vprašanje, kako naprej v sezoni, ki bo na svetovnem prvenstvu v Beogradu ponudila tudi prvo priložnost olimpijskih kvalifikacij za Pariz 2024, Ilar pravi, da je še prezgodaj. A dejstvo je, da se je kot kandidat za člansko reprezentanco z nastopi na prvoaprilski regati na Bledu in nato na svetovnem pokalu v Zagrebu ponudil predvsem Isak Žvegelj.

"Najprej bo treba prihodnji teden res temeljito analizirati in oceniti nastope tukaj. Pogledati bo treba tudi dosežke konkurence in oceniti, kje so možnosti največje. Potem pa bodo morale posadke na naslednjih tekmah pokazati, kje so in kako so pripravljene. Lahko rečem le, da je vse možno." Pri tem Ilar ni izključil niti možnosti, da se poskusi s kakšno novo kombinacijo.

A časa za morebitne spremembe bo malo. Slovenci se bodo po tradiciji junija še enkrat predstavili na regati na Bledu, nato pa še na zadnji tekmi svetovnega pokala v Luzernu. Po tem sledijo sklepne priprave za svetovno prvenstvo.

Tribune so bile polne. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Tribune so bile polne. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Morda bo veslačem dala potreben kanček motivacije tudi izjemna kulisa na evropskem prvenstvu, kjer so gledalci predvsem v soboto in nedeljo napolnili tribuno do zadnjega kotička in glasno vzpodbudili reprezentante.

"Kulisa je bila res lepa. Za veslače po eni strani odlično, po drugi tudi breme, saj tega niso vajeni. Odstopanja od zastavljenih ciljev ob vsem tem niso bila velika, a na koncu so bili malenkost boljši nasprotniki in to jim je treba športno priznati."

Preberite še:

veslanje Bled EP Nina Kostanjšek
Sportal Nina Kostanjšek s četrtim mestom v finale B
evropsko prvenstvo veslanje Bled 2023 Rajko Hrvat
Sportal Rajko Hrvat z zmago v repasažu do finala
Nik Krebs in Jaka Čas
Sportal Na Bledu gre zares
Ne spreglejte