Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2011,
14.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rajko Hrvat Gašper Fistravec

Torek, 30. 8. 2011, 14.52

7 let, 12 mesecev

Hrvat: Dosti je še rezerv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija ima na svetovnem veslaškem prvenstvu na Bledu še drug polfinale. V repesažu si ga je danes priveslal lahki skifist Rajko Hrvat iz izolskega Arga.

Razred zase je bil v repasažu lahkih Francoz Stany Delaire, drugi je bil Egipčan Abd el Mohsen Masud, tretji pa Hrvat, ki je v drugem delu dirke strl odpor žilavega Alžirca Sida Budine. Najhitrejši je bil v tretji četrtini proge, kjer je dosegel najboljši izid in prehitel Alžirca, v nadaljevanju pa je razliko le še povečal. Slovenec je bil najhitrejši v tretji četrtini proge, kjer je dosegel najboljši izid med vsemi in prehitel Alžirca, v nadaljevanju pa je razliko le še povečal.

"Z uvrstitvijo v polfinale sem zadovoljen, s samim veslanjem ne. V začetku sem malo zaspal, ne vem kaj sem čakal, v drugi polovici pa sem pritisnil in le prišel noter. Vesel sem polfinala, a se da v veslanju še veliko popraviti. Dosti je še rezerv. Tudi polfinalu bom 'probal' nekaj narediti in priti v finale," je po tekmi povedal Hrvat. Slovenski reprezentant pravi, da ima rezerve predvsem v startu in: "Morda tudi vetrovno vreme, kar sem danes izkoristil. Dal bom vse od sebe, bomo videli, kaj bo."

Fistravec po tekmi razočaran

V težki skupini pa je bil neuspešen slovenski dvojni četverec v postavi Matej Rojec, Jan Špik, Gašper Fistravec in Aleš Zupan in v svoji skupini zasedel peto mesto, zato ga v petek čaka nastop v tekmi za ravrstitev v finale C ali D. V ogorčenem finišu je Nova Zelandija ugnala Veliko Britanijo, obe posadki pa sta se prebili v četrtfinale. Slovenci, ki so bili do 1500 metrske znamke še v položaju, da bi si z dobrim finišem priborili napredovanje, pa so v zadnjih metrih zaostali in na tretje in četrto mesto so se uvrstili Francozi in Estonci. Že pred tem so iz boja za najvišja mesta izpadli Danci.

"Lahko rečem, da smo zelo razočarani, nismo dosegli tistega, kar smo si želeli. Čoln nam po startu preprosto ni stekel in po prvih 700 metrih smo počasi začeli izgubljati priključek. Pozna se, da nismo imeli skupaj veliko tekem, pa tudi skupnih treningov je bilo premalo. Želeli smo si, da bi izpolnili olimpijsko normo, ampak žal nam ni uspelo," je bil po tekmi razočaran Fistravec.

Slovenska veslača invalida Mojca Tomažin in Dejan Fabčič sta prav tako nastopila v repasažu svoje kategorije mešanih dvojcev (TAMiv2x), kjer sta zasedla peto mesto in se uvrstila v petkov mali finale. Zmagala je posadka Avstralije pred Veliko Britanijo, Poljsko in ZDA.

V sredo bosta slovenske barve zastopala dva čolna. Lahka veslača Jureta Cveta in Matevža Malešiča čaka četrtfinale, skifista janeza Juršeta pa nastop v polfinalu za razvrstitev med finalom E in F.

Ne spreglejte