Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2013,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nastja Govejšek Sara Isaković Anže Tavčar

Sobota, 25. 5. 2013, 20.43

8 let

Govejškova hitrejša od Isakovićeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mladi val slovenske plavalne reprezentance je presenetil z dosežki na mitingu v Banji Luki.

Izstopala je najmlajša slovenska olimpijka iz odprave London 2012, Velenjčanka Nastja Govejšek, ki je na 50 delfin kar dvakrat izboljšala slovenski mladinski rekord, Ilirijin Anže Tavčar pa je 100 prosto prvič v karieri preplaval v manj kot 50 sekundah.

Govejškova je mladinski rekord s 27,58 izboljšala že v predtekmovanju, popoldan pa je bila s 27,34 hitrejša še četrt sekunde. Na večni slovenski lestvici je z drugega mesta zdaj zrinila Saro Isaković in pred njo je le še Urška Potočnik, ki je slovenske rekorde podirala še z dekliškim priimkom Slapšak. Govejškova je ob tem z zelo dobrim dosežkom 56,35 osvojila še drugo mesto na 100 prosto.

"Tudi sama sem bila malo presenečena, saj glavno formo načrtujem na mladinskem evropskem prvenstvu. Na 50 delfin je šlo super, malo manj sem zadovoljna s tekmo na 100 prosto, a tudi zato, ker sem imela med obema nastopoma malo časa za pripravo," je po tekmi povedala Nastja Govejšek.

Še enkrat več je presenetil mladi plavalec ljubljanske Ilirije Anže Tavčar, ki je ob zmagi z 49,98 prvič v karieri 100 m prosto preplaval v manj kot 50 sekundah, kar je med slovenskimi plavalci pred njim uspelo le Petru Mankoču in Jerneju Godcu.

"Zdaj se mi je izpolnila želja, ki je v meni že kar nekaj časa. Pred mesecem dni sem tukaj zgrešil to mejo za dve stotinki, zdaj mi je uspelo. Vem, da bi bil lahko še precej hitrejši. Tukaj sem nastopil brez trenerja, napravil večjo napako po obratu, saj podvodno plavanje ni bilo dobro, tudi frekvenca je bila prenizka. Veliko se da popraviti in ta tekma je lep obet za glavne tekme v sezoni, ko bom v vrhunski formi," pa je svoj nastop pokomentiral Anže Tavčar.

Med Slovenci je dvakrat zmagala tudi ilirijanka Tanja Šmid, ki je dobila slovenski troboj na 800 prosto pred klubsko sotekmovalko Špelo Bohinc in triglavanko Niko Karlino Petrič. Najboljša je bila tudi na 200 prsno, kjer je bila tretja Tjaša Vozel. Slednja je osvojila enako uvrstitev na 50 prsno.

Na stopničke so se uvrstili še Mariborčanka Kaja Perkovič kot druga na 50 delfin, Velenjčanka Kaja Brežnik, ki je osvojila drugo mesto na 100 hrbtno in tretje na 200 mešano, Mariborčan Luka Dover je bil tretji na 200 mešano, tretji pa je bil tudi triglavan Jan Karel Petrič na 1500 m prosto.

Ne spreglejte