Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2019,
13.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

golf Katja Pogačar Ana Belac

Torek, 28. 5. 2019, 13.00

4 leta, 11 mesecev

Golfistka Katja Pogačar utrdila pot na OI, Ana Belac prvakinja NCAA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Ana Belac | Slovenska golfistka Ana Belac je z univerzo Duke postala ekipna prvakinja prvenstva NCAA. | Foto Gorazd Kogoj/Golf zveza Slovenije

Slovenska golfistka Ana Belac je z univerzo Duke postala ekipna prvakinja prvenstva NCAA.

Foto: Gorazd Kogoj/Golf zveza Slovenije

Slovenski ženski golf je v razcvetu. Odličnim predstavam Katje Pogačar na evropski turneji in turneji Symetra v ZDA se je pridružila mlada Ana Belac, ki je z univerzo Duke postala ekipna prvakinja prvenstva NCAA, najvišjega tekmovanja v amaterskem športu v ZDA.

Portorožanka, ki na univerzi Duke zaključuje tretji letnik, si je z naslovom priborila mesto v ekipi za pokal Arnolda Palmerja, v katerem se bosta po vzoru Ryderjevega pokala pomerili ekipa mednarodnih študentov v ZDA in ekipa domačih upov.

Ana Belac - prva slovenska golfistka z naslovom študentske prvakinje ZDA

Ana Belac, ki je aprila letos nastopila tudi na prestižnem tekmovanju Augusta National Amateur, je prva slovenska golfistka z naslovom študentske prvakinje ZDA. Njene dobre igre so bile odločilne na poti do zmage. Letos je namreč dobila vse tri dvoboje, dva tudi na zaključnem turnirju oziroma v polfinalu ter finalu, tako da je njena statistika v 'match playu' za univerzo Duke 5-3-1.

Katja Pogačar nadaljuje z odličnimi predstavami. | Foto: Vid Ponikvar Katja Pogačar nadaljuje z odličnimi predstavami. Foto: Vid Ponikvar

Pogačarjeva nadaljuje odlično igro

Dobre igre pa nadaljuje tudi Katja Pogačar. 24-letna Ljubljančanka je trenutno 20. igralka v skupni razvrstitvi evropske turneje za poklicne igralke in 49. na Symetra Touru, drugi najmočnejši turneji v ZDA, ki je hkrati odskočna deska za uvrstitev na elitno turnejo Ladies Professional Golf Association (LPGA).

Katja Pogačar
Sportal Pohvali se lahko z nazivom prva Slovenka, a se tu ne namerava ustaviti

Pogačarjeva je z zadnjimi rezultati - 13. mestom na turnirju v Sotograndeju v Španiji in 15. v Alabami - skočila na 318. mesto svetovne računalniške lestvice ter se tako še utrdila med kandidatkami za uvrstitev na olimpijske igre 2020.

Katja Pogačar ima zavidljivo statistko uvrščanja v zgornjo polovico tekmovalk oziroma v tako imenovani rez, ki pomeni nadaljevanje turnirja in zagotavlja finančni izplen. Na turneji Symetra, ki bo v nadaljevanju sezone njena prioriteta, je bila uspešna na vseh treh turnirjih. Na Ladies European Touru (LET) je letos na šestih turnirjih štirikrat naredila 'cut', lani, v njenem prvem letu med profesionalkami, pa je imela izkupiček 5-2.

Ne spreglejte