Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
3. 12. 2012,
16.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Gasparini Tina Lipicer Samec Alen Pajenk Tine Urnaut

Ponedeljek, 3. 12. 2012, 16.09

7 let, 12 mesecev

Gasparini še vedno ne ve, kaj je manj kot 20 točk

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Mitjo Gasparinijem in Tino Lipicer Samec je uspešen teden. Oba se lahko pohvalita z dvema zmagama in odličnim osebnim izkupičkom. Sonja Borovinšek in Jernej Potočnik držita primat v Grčiji.

Za nami je nov teden, tako pa tudi zmage in porazi slovenskih odbojkarjev, ki si kruh služijo izven meja Slovenije. Ta teden sta se najbolj izkazala Gasparini v južnokorejskem prvenstvu, ki je v nedeljo prišel do skalpa ekipe Samsung Blue Fang in jim prizadejal prvi poraz v sezoni. Izolan je pri zmagi prispeval 23 točk in bil kajpak znova prvi mož Skywalkersov. Gasparini na dosedanjih sedmih tekmah za korejskega prvoligaša nikoli ni dosegel manj kot 20 točk, najboljši izkupiček pa mu je uspel ravno v tem tednu, ko je Jumbosom natresel 31 točk.

Po slabšem začetku domačega prvenstva je ekipa Tine Lipicer (Azerrail Baku) stopila na plin in ta teden dobila obe tekmi. Azerrail, pri zmagah katerega je slovenska sprejemalka dosegla 15 oziroma 9 točk, zdaj na lestvici zaseda tretje mesto (3 zmage, 2 poraza).

V močni italijanski serii A se je od slovenskih legionarjev zmage veselil le Tine Urnaut, ki je pri gladki zmagi s 3:0 nad Verono dosegel 13 točk. Razveseljiv podatek je tudi, da v prvi postavi Macerate čedalje večkrat začenja slovenski bloker Alen Pajenk. Slovenec je dosegel 7 točk, prvaki pa so kljub temu presenetljivo izgubili proti Modeni. Odsotnost poškodovanega Cristiana Savanija se očitno še kako pozna, saj je bil to za Macerata že drugi poraz na zadnjih treh tekmah v prvenstvu. Klemen Čebulj ponovno ni bil v kadru San Giustina.

Potočnik in Borovinškova še vedno neporažena

V Belgiji so se prvič letos zmage veselili vsi trije slovenski legionarji. Do dosežka sezone je prišel nekdanji slovenski reprezentant Dragan Radovič, ki je zmagi svojega moštva prispeval 12 točk.

Nove zmage se je v Turčiji veselil tudi Alen Djordjevič Kamenik, prav tako so bili uspešni tudi slovenski predstavniki v Grčiji. Jernej Potočnik (Olympiakos) in Sonja Borovinšek (AEK) sta v ligi še vedno neporažena.

Omenimo še žensko italijansko ligo A1, kjer Idei Volley Marine Cvetanovič ni pomagala tudi šok terapija, pretekli vikend so namreč zamenjali trenerja, in tako še vedno ostaja brez zmage in sedmimi porazi. Izgubil je tudi Chieri Torino Monike Potokar, ki pa spet ni dobila priložnosti. Ena boljših predstav v tej sezoni pri francoskem klubu Beziers je uspela Anji Zdovc.

Ne spreglejte