Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
6. 1. 2012,
7.54

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alen Pajenk Tine Urnaut Mitja Gasparini Miha Plot

Petek, 6. 1. 2012, 7.54

3 leta, 9 mesecev

Gasparini MVP, Pajenk počival, Urnaut izgubil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 15. krogu serie A je Mitja Gasparini z Verono prišel do druge zaporedne zmage, saj je v gosteh premagal Sisley Belluno. Odlično se je izkazal tudi Tine Urnaut, Alen Pajenk počival.

Macerata Alena Pajenka, ki v prvenstvu še vedno vodi pred Trentinom, je prišla že do trinajste zaporedne zmage. Pajenk je po dveh tekmah, ki jih je odigral v celoti (tekma serie A in lige prvakov), tokrat bolj ali manj počival. Prednost pred njim je dobil Srb Dragan Stanković. Slovenski reprezentančni bloker je za vzorec prišel v igro le v tretjem nizu in vknjižil eno točko.

Mitja Gasparini, ki brani barve Verone, je spet navdušil in svoj klub pripeljal do druge zaporedne zmage. Primorec, ki je dosegel 17 točk, je bil po tekmi znova izbran za najkoristnejšega igralca, tako imenovanega MVP.

Edini, ki se v tem krogu v serii A ni veselil zmage, je Tine Urnaut. Sprejemalec je s svojim San Giustinom že četrtič letos klonil z izidom 3:2. Kapetan Slovenije je dosegel 20 točk, kar je bil najboljši dosežek od vseh Slovencev, ki igrajo v tujini.

V 14. krogu belgijskega prvenstva se je od slovenskih legionarjev najbolj izkazal Dragan Radovič, ki je še v četrtek v pokalu CEV gostoval v Kamniku. Slovenski bloker je pri zmagi Menena s 3:2 nad Puursom, dosegel 13 točk in zabeležil štiri bloke. Alen Djordjevič Kamenik, ki igra pri Puursu se ni naigral. Alen je prišel za trenutek v igro samo v prvem in četrtem nizu (začetni udarec, poizkus višanje bloka).

Do zmage je prišel tudi slovenski reprezentančni libero, Miha Plot, ki je s svojim Asse-Lennikom prišel do zmage v gosteh pri ekipi Kruibeke-Nieuwker. Asse-Lennik na lestvici še vedno zaseda drugo mesto, za vodilnim Nolikom pa zaostaja sedem točk.

Politechnika Vida Jakopina je v 11. krogu prve poljske lige gostila Jastrzebski. Varšavčani so po hudi borbi s 2:3 morali priznati premoč svetovnim klubskim podprvakom. Pri Vidu Jakopinu nič novega, saj je spet celotno srečanje spremljal v "kvadratu" za rezervne igralce. V igro je prišel le v tretjem nizu, ko je vstopil samo za en napad in se nato vrnil na klop.

Ne spreglejte