Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2015,
19.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka Francija Slovenija

Sreda, 27. 5. 2015, 19.48

8 let

Francozinje grozijo Slovenkam: Če mislite, da je že konec, se motite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska ženska odbojkarska izbrana vrsta ima pred povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na prvem zgodovinskem EP vse v svojih rokah. A Francozinje se ne nameravajo vnaprej predati.

Izbranke Bruna Najdiča so tekmo v Niortu začele v krču in izgubile prvi niz, ni pa veliko manjkalo, da bi Slovenke izgubile tudi drugega, saj so pri izidu 26:25 v francosko korist ubranile nekaj neverjetnih žog, točko za izenačenje pa je z enojnim blokom priborila Živa Recek. Od tiste fenomenalne točke so Slovenke prevzele pobudo in drugi niz dobile z 29:27, preostala dva pa lažje. Pomembno zmago so si zagotovile že v gosteh.

Slovenski selektor je takoj po tekmi priznal, da če bi Francozinje izkoristile veliko priložnost za vodstvo z 2:0 v nizih, bi se njegove izbranke težko vrnile. Tega se najbrž zaveda tudi francoska selektorica Magali Magail, ki poudarja, da vojna že zdaleč ni odločena. "Če mislite, da je že konec, se motite. Vem, da se lahko vrnemo in preobrnemo izid in se na koncu me veselimo nastopa na EP. Resnično verjamem v svojo ekipo, ne pozabimo, da smo bile preteklo leto v podobnem položaju, ko smo bile že v izgubljenem položaju, na koncu pa se vseeno veselile napredovanja v tretji krog kvalifikacij. Vseeno se tekma ne bo zmagala sama, Slovenija ima odlično ekipo, zato si ne bomo smele dovoliti toliko padcev v igri kot na prvi tekmi," je odločna Magailova.

Povratna tekma med Slovenijo in Francijo bo v petek ob 17. uri v mariborski dvorani Tabor. Odbojkarice že zdaj pozivajo vse ljubitelje slovenske odbojke, da jih pridejo spodbujat v čim večjem številu in jim tako pomagajo, da se prvič v zgodovini uvrstijo na veliko tekmovanje tudi v članski kategoriji.

Ne spreglejte