Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
27. 7. 2013,
15.40

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Simona Fabjan Monika Potokar Danijel Pokeršnik Tomislav Šmuc Jernej Potočnik

Sobota, 27. 7. 2013, 15.40

5 let, 5 mesecev

Foto: Simona in Andreja do četrtega, Danijel do tretjega državnega naslova

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dobili smo nove stare državne prvake v odbojki na mivki. Pri ženskah sta na prestolu ostali Andreja Vodeb in Simona Fabjan, pri moških pa sta bila najmočnejša Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač.

Na odbojkarski veselici v Kranju smo bili naprej priča ženskemu finalu. Branilki naslova sta finalni obračun začeli brezkompromisno. Povedli sta s 5:1, Ana in Monika sta šepali predvsem na sprejemu, posledično pa jima ni steklo niti v napadu. V nadaljevanju sta lastne napake začeli delati tudi Andreja in Simona in na presenečenje vseh sta izzivalki izenačili izid na 6:6. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to tudi vse s strani Potokarjeve in Skarlovnike, ki sta nato le nemočno spremljali aktualni državni prvakinji. Andreja in Simona sta še naprej blesteli pri začetnem udarcu, prednost pa je le naraščala. Prvi niz se je ekspresno končal z izidom 21:12.

Monika in Ana blizu, a tako daleč …

Začetek drugega niza je postregel z bolj izenačeno igro. Z izidom 4:3 sta Potokarjeva in Skarlovnikova celo prvič povedli in pokazali, da je bila bleda predstava v prvem nizu zgolj naključje. Ko je na semaforju kazalo 9:7 v korist ekipe ''beast & beast'' sta branilki naslova zahtevali minuto odmora. Tudi v nadaljevanju so gledalci v Kranju, ki se jih je zbralo zelo lepo število, lahko spremljali izenačen dvoboj. Monika in Ana nista več igrali podrejeni vlogi, še več, v nadaljevanju drugega niza sta bili oni tisti, ki sta imeli pobudo. To se je videlo tudi na rezultatu. Povedli sta s 14:11, tudi 18:14 in bili zelo blizu izenačenju. A ekipa JP (Jan Plestenjak) se ni predala, ni hotela igrati tretjega niza, in z izjemno serijo 4:0 izid najprej izenačila, nato pa z bolj prepričljivo igro v končnici tekmo tudi dobila (22:20). Nič novega, Simona in Andreja ostaja na vrhu. Za obe je bil to že četrti naslov državnih prvakinj. Prva dva je Simona osvojila s sestro Eriko, Andreja pa je dvakrat pokorila Slovenijo v navezi z Martino Jakob.

Mlajši Poki blestel v Rusiji, starejši v Kranju

Zanimiv dvoboj smo spremljali tudi v finalnem obračunu pri moških, kjer sta se prva favorita Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač udarila s prvovrstnim presenečenjem moškega turnirja Leom Mohoričem in Klemenom Ponikvarjem, za katera je bil to sploh prvi finale na turnirju državnega prvenstva. Leo in Klemen sta se hrabro borila, a kakovost je bila na strani branilcev naslova Pokeršnika in Bedrača, ki sta brez večjih težav stopila na slovenski vrh. Danijel, ki je lani državni naslov osvojil z bratom Janom, ostaja odbojkarski vladar tudi z novim partnerjem Juretom Petrom Bedračem, s katerim igra že od začetka odbojkarske sezone na mivki. Prvi niz sta gladko dobila Danijel in Peter, drugega po hudem boju hrabra Klemen in Leo, v tretjem pa sta znova več znanja pokazala Poki in Bedrač. Za Danijela je bil to že tretji zaporedni državni naslov, Jure Peter pa je državni prvak postal prvič v karieri. Kje se je potikal mlajši Pokeršnik? Jan, ki je v tej sezoni dal prednost dvoranski odbojki, pa je ta teden z Nejcem Zemljakom blestel v Rusiji, kjer sta poskrbela za uspeh slovenske odbojke na mivki. Na turnirju svetovne serije FIVB v Rusiji sta zasedla odlično peto mesto.

Komu tretja mesta?

Dobili pa smo tudi zmagovalca mini finalov. V ženski konkurenci sta tretje mesto po hudem boju osvojili Sara Sakovič in Tamara Borko, pri moških pa Anže Bahč in Tadej Boženk, ki sta bila močnejša od Jerneja Potočnika in Tomislava Šmuca.

Ne spreglejte