SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v veslanju, 1. dan

Slovenski veslači do dveh polfinalnih vstopnic

0,01

termometer

Jaka Čas in Nik Krebs | Jaka Čas in Nik Krebs sta se uvrstila v polfinale. | Foto: VZS
Jaka Čas in Nik Krebs sta se uvrstila v polfinale. Foto: VZS

V Münchnu se je začelo združeno evropsko prvenstvo devetih športov, med katerimi je tudi veslanje. Veslači so že prvi dan EP preizkusili teren, med njimi so bili tudi štirje slovenski nastopi. Najuspešnejši so bili Jaka Čas in Nik Krebs v dvojcu ter Rajko Hrvat v lahkem enojcu, ki so se uvrstili v polfinale.

Janja Garnbret Innsbruck 2022 Sportal Slovenija v ogenj evropskih prvenstev z vsemi močmi

Slovenska veslača Jaka Čas in Nik Krebs sta v svoji skupini s časom 7:18,17 zasedla tretje mesto, kar je bilo dovolj za polfinalni nastop. Zaostala sta za srbskim in italijanskim dvojcem.

Rajko Hrvat je v lahkem enojcu v svoji skupini zmagal (7:43,14) in si prav tako priveslal polfinale. Boljši je bil od Švicarja Andrija Struzina, Avstrijca Juliana Schöberla in Norvežana Oskarja Soedala.

Nina Kostanjšek je v enojcu v svoji skupini osvojila zadnje, peto mesto (9:21.61) in jo tako čaka repasaž. V njem bo moral nastopiti tudi Filip-Matej Pfeifer, ki je prav tako v enojcu v svoji skupini zasedel tretje mesto s časom 8:08.39. Na koncu je v bitki za drugo mesto, ki še vodi v polfinale, moral priznati premoč Dancu Bastianu Secherju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin